Az év fotóriportere 2013 - Reviczky Zsolt

2013. április 24. Mai Manó Ház

Immár hagyománnyá vált, hogy a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház és a Magyar Fotóriporterek Társasága minden évben megrendezi a Magyar Sajtófotó kiállítás nagydíja nyertesének kiállítását. 2013-ban az  „a 2012. év legkiemelkedőbb teljesítményéért” járó díjat Reviczky Zsolt kapta az Isten veled Malév című sorozatáért. Mai bejegyzésünkbe a Mai Manó Házban ingyenesen látogatható kiállításon bemutatott fotóiból válogattunk.

eleskarma.JPGFotó: Reviczky Zsolt: Éléskarma
Gyulának és Ilonkának nincsenek személyes tárgyai. A garázs végében összetákolt fekvőhely a két paplannal az összes vagyonuk. Tisztán, rendben tartják menedéküket – szívszorító erőfeszítés, hogy lakásszerű állapotban maradjon a hideg és üres sarok. Egy emberi pár a sivár cella mélyén – hajléktalansors?

Reviczky Zsolt (1968)
A Budapesti Műszaki Egyetemen 1992-ben biológus-mérnök diplomát, majd a Magyar Testnevelési Egyetemen 1994-ben ejtőernyős edzői képesítést szerzett. 2002-2003-ban elvégezte a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia fotóriporter szakát. 2003-tól a Színes Mai Lap, majd 2005-től a Népszabadság fotóriportere. 

superman.jpgFotó: Reviczky Zsolt: Debreceni Superman
2007. augusztus 29-én kisiklott egy személyvonat Debrecen határában, miután a piros jelzés ellenére a szerelvény elé hajtott egy hűtőgépeket szállító szlovén kamion. Csodával határos módon a balesetnek csupán öt könnyű sérültje volt.


terezkorut.jpgFotó: Reviczky Zsolt: Teréz körút
A Miss Hungary szépségverseny elődöntősei gyülekeznek egy csoportkép elkészítéséhez
a budapesti Radisson Szálló előtt. 2004. július 25.


gazrobbanas.JPGFotó: Reviczky Zsolt: Szerelésből robbanás
Egy VI. kerületi földszinti lakás lakója leszerelte a gázkonvektort, a kiáramló gáz pedig berobbant. A férfi életveszélyes égési sérüléseket szenvedett és egy szomszéd lakó is súlyosan megsérült. Szerencsés körülmény volt azonban, hogy egy közeli rendezvény biztosítását végző rendőrök azonnal a helyszínre siettek és mentették a lakókat. 2005. július 9.  


stohl.jpgFotó: Reviczky Zsolt: Nyomás alatt
Stohl András nyilatkozik a sajtó munkatársainak miután a bíróság jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte közúti baleset okozásáért ittas állapotban. 2011. szeptember 6.  


kentaura.jpgFotó: Reviczky Zsolt: Kentaurina Lepe (Spanyolország), 2007. május 13.

henibacsi.JPGFotó: Reviczky Zsolt: Viszlát, pajtikák!
Kemény Henrik utolsó előadása a Bárkaszínházban. 
Budapest, 2008. október 19.  

A tavalyi év legjobb képeit bemutató TIME magazin válogatását ITT, a Pulitzer-díjas fotók történetét ismertető posztunkat pedig ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása