A hét fotója #159

2015. február 09. Mai Manó Ház

Nina Leen Oroszországban született, Berlinben tanult festőnek, majd emigrált az Egyesült Államokba. Első kamerája egy Rolleiflex volt. Sokszor hivatkoznak rá úgy, hogy a LIFE egyik első női fotósa volt, de valójában sosem volt a szerkesztőség tagja, csak rendszeresen, mintegy harminc éven át dolgozott nekik, közel 50 címlap fűződik a nevéhez. Leen volt a magazin történetének egyik leginkább divatérzékeny fotósa, rendszeresen járt Párizsba, volt érzéke a divatbemutatók feldolgozásához is. - olvashatjuk az index.hu sorozatában.

A hét fotója minden hétfőn az a kép, mely a Mai Manó Ház Facebook rajongói oldalán bemutatott A NAP FOTÓJA válogatásunkból az előző héten a legjobban tetszett nektek. Februárban a NAP FOTÓJA rovatunkban a divatfényképezés a témánk. A hét fotója mellett, mai bejegyzésünkben Nina Leen, a LIFE 1958. március 24-i számában megjelent, hasonló fotóját is láthatjátok. 

checked-fashions-at-roosevelt-raceways-pari-mutuel-window-photo-by-nina-leen-march-1958.jpgFotó: Nina Leen: Checked fashions at Roosevelt Raceway’s pari-mutuel window, March 1958
© Nina Leen - Life magazine 

ninaleen002.jpgFotó: Nina Leen: Checked fashions at Roosevelt Raceway’s pari-mutuel window, March 1958
© Nina Leen - Life magazine 

(forrás: life.com)

A LIFE magazin 1958. március 24-i számát ITT tudod átlapozni.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása