Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kép-kockák #20 - Philip-Lorca DiCorcia: Lucky 13 (18+)

2015. november 19. Mai Manó Ház

Az 1951-ben született, New Yorkban élő Philip-Lorca DiCorcia fényképeinél használt különleges megvilágítás egyedi stílust, egyfajta festői hatást kölcsönöz, ami különösen jól látható a Szerencsét hozó 13-as (Lucky 13, 2004) című sorozatában is. DiCorcia Los Angeles-ben, New Yorkban és Las Vegas-ban kért fel táncosokat, hogy a klubokban nyitás előtt - pénzért - külön előadást tartsanak neki. A fotográfus a rúdtáncosnők atletikus meztelen testét lefelé irányuló mozgás közben örökítette meg. A nők az erős megvilágításban és a szinte fekete háttér előtt szoborszerűen plasztikusak, mintha kőből faragták volna őket. A sorozat címe (Lucky 13) a sorozatos vesztés kivédésére használt amerikai szólás, amely itt a sztriptízbárok sötét miliőjére utal, de a művész nem környezettanulmány készítésére vagy a kukkolás népszerűsítésére törekszik. Ehelyett az előadók a múlékonyság, a szerencse illetve a zuhanás kezdetének metaforájává válnak, mellyel a „bukott angyal” képzetét sugallják.
Azonban van valami illetlen is bennük és nemcsak azért, mert az alanyok sztriptíztáncosok, pontosabban olyan rúdtáncosok, akik levetkőznek az előadásuk alatt. A sorozat beállítása félrevezető, ami DiCorcia esetében gyakran előfordul. A „Szerencsét hozó 13-asban” azonnal érezhető az élőkép valószerűtlensége (a klub üres) és a való világ környezetének hiánya, ami a sorozatnak a tárgyilagosság hangulatát kölcsönzi. A fotográfus félhomályban, vaku segítségével örökítette meg a sztriptíztáncosokat, amint félig kicsavarodva a rúdon lefelé vonaglanak. Az erotikus töltésű képeken látható nők egy olyan világban kell, hogy minden nap tökéletesen teljesítsenek, ahol a szépség árucikk. Az amerikai fotográfus Lola, Julia, Hannah, Amber és Sin, valamint a „Szerencsét hozó 13-as” együttes további nyolc szereplőjének fintorgásait, erőltetett mosolyát, piszkos lábát és a borotvált bikini-vonalon lévő mitesszereit is megörökítette és láthatóvá tette nagyméretű nagyításain, melyekkel a kiállításain találkozhatnak az érdeklődők. 

lucky13_contact.jpgFotó: Philip-Lorca diCorcia: Kontaktmásolat, 2004 
© Courtesy the artist and David Zwirner, New York/London
 lola_2004-web.jpgFotó: Philip-Lorca diCorcia: Lola, 2004 163.8 x 113 cm
© Courtesy the artist and David Zwirner, New York/London

juliet_ms_muse_2004-web.jpgFotó: Philip-Lorca diCorcia: Juliet Ms. Muse, 2004 163.8 x 113 cm
© Courtesy the artist and David Zwirner, New York/London 

hannah2004.jpgFotó: Philip-Lorca diCorcia: Hannah, 2004 163.8 x 113 cm
© Courtesy the artist and David Zwirner, New York/London 

amber2004.jpgFotó: Philip-Lorca diCorcia: Amber, 2004 163.8 x 113 cm
© Courtesy the artist and David Zwirner, New York/London 

sin2004.jpgFotó: Philip-Lorca diCorcia: Sin, 2004 163.8 x 113 cm
© Courtesy the artist and David Zwirner, New York/London

(forrás: artblart.com; theguardian.com; daseddigital.com; papermag.com)

Paul Jasmin erotikus képein olyan fiatalokat láthatunk, akik a hollywoodi stílusú amerikai álom megéléséért mentek L.A-be, de hamar rájöttek, hogy a sikerhez a vágyaknál jóval több kell. A ruhában vagy ruhátlanul ábrándozó fiatalokról készült sorozatot ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása