Tárlatvezetés és dedikálás Alföldi Róberttel a Mai Manó Házban

2016. január 11. Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház 2016 januárjában bemutatja Magyarország egyik jelentős magángyűjteményét, Alföldi Róbert fotográfiai kollekcióját.
A legkevesebb, amit a gyűjteményről mondhatunk, hogy hézagpótló. Nincs ma Magyarországon egyetlen intézmény sem, amely ekkora (több mint ötszáz mű), ennyire szisztematikusan és egyúttal a minőségre érzékenyen fölépített gyűjteménnyel rendelkezne a magyar neoavantgárd fotóművészetről, illetve a képzőművészek fotómunkáiról. A gyűjtemény további jelentősége, hogy sok lappangó felvételt, kallódó képeket, kópiákat kutatott fel és talált meg, s mentett meg a pusztulástól. - olvashatjuk a január 16-tól látogatható kiállítás sajtóanyagában Kolozsváry Marianna kurátor gondolatait. 

alfoldi5.png

Január 17-én és 24-én, vasárnap 15 órától „A múlt szabadsága” című kiállításon a gyűjtő, Alföldi Róbert tart tárlatvezetést.
Az esemény zártkörű, limitált férőhelyes, a részvételi díj: 2500 Ft.
A tárlatvezetésen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezt a pal.pentelenyi@maimano.hu e-mail címen teheted meg. A regisztráció lezárult, a tárlatvezetésre minden hely elkelt.
A tárlatvezetés után 16 órától Alföldi Róbert dedikálja a kiállításra kiadott, reprezentatív fotográfiai albumot a Mai Manó Ház Könyvesboltjában.

A katalógusról ITT olvashatsz. Az eseményről bővebb információt a 06-1/473-2667 telefonszámon lehet kérni.

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása