Horváth M. Judit és Pataky Zsolt kapta idén a Balogh Rudolf-díjat

2016. március 12. Mai Manó Ház

Az 1992-ben alapított Balogh Rudolf-díj a magyar fotográfia egyik legrangosabb szakmai díja, kiemelkedő fotóművészeti tevékenység, illetve fotóelméleti munkásság elismerésére adományozott állami kitüntetés. A díjat évente, március 15-én, három személy kaphatja. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot és érmet kap. Az érem kerek alakú, bronzból készült, átmérője 80, vastagsága 8 milliméter. Az érem Gáti Gábor szobrászművész alkotása, egyoldalas, Balogh Rudolf domború arcképét ábrázolja, és BALOGH RUDOLF-DÍJ felirattal van ellátva. 

2016. március 11-én - a nemzeti ünnep alkalmából - kiemelkedő fotóművészeti tevékenységük elismeréseként Horváth M. Judit és Pataky Zsolt fotóművészek kapták meg a Balogh Rudolf-díjat, melyhez ezúton is gratulálunk!

A portrékra kattintva a fotográfusok további képeit találod. 

3_hmj_selfie_2013-2015.jpgFotó: Horváth M. Judit: Önarcképek, 2013-2015

20160309balogh-rudolfdij1.jpgFotó: Dudás Szabolcs: Pataky Zsolt, az Origo képszerkesztője

(forrás: index.hu; origo.hu; wikipedia.hu)

!!!FRISSÍTÉS!!!
Szintén fontos hír, hogy Benkő Imre, Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes művész, az MMA rendes tagja Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye miatt. Gratulálunk!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása