A Berlinale után Budapesten – Mapplethorpe: Look at the Pictures (film)

2016. április 16. Mai Manó Ház

Folytatva a hagyományt, Wim Wenders és Juliano Ribeiro Salgado Az élet sója című, Sebastião Salgadoról készült filmje után a Capa Központ és a magyarhangya az idei Fotóutca Fesztiválon bemutatja a Robert Mapplethorpe-ról készült Look at the Pictures című dokumentumfilmet.
Robert Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Ez a dokumentumfilm annak a művésznek a portréja, aki képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, s aki látásmódjával kulturális háborút hirdetett, mely mind a mai napig tart. A MAPPLETHORPE: LOOK AT THE PICTURES című dokumentumfilm az első meghatározó, egész estés portréfilm az ellentmondásos amerikai művészről, Robert Mapplethorpe-ról, mióta 1989-ben AIDS-ben elhunyt. Képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Családtagjainak, barátainak és szeretőinek intim vallomásai mellett Mapplethorpe kendőzetlen őszintesége is elénk tárul az újonnan felfedezett, korábban nem bemutatott interjúkon keresztül, amelyek most e filmben hallhatóak először. A film kivételes portré egy művészről, aki merész látásmódjával képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, elindítva ezzel egy a még mai napig tartó kulturális háborút. 

004.jpgFotó: Robert Mapplethorpe: Önarckép (Dogwoof documentary)
003.jpgFotó: Robert Mapplethorpe (Dogwoof documentary

A Fenton Bailey és Randy Barbato által készített dokumentumfilm a 2016-os Berlinale / Berlini Nemzetközi Filmfesztivál után, a Fotótuca Fesztivál keretében látható Budapesten. A film hossza 108 perc, angol nyelven, magyar felirattal vetítjük. A bemutató a magyarhangya közösségi filmforgalmazó közreműködésével jöhetett létre.

002.jpgFotó: Fenton Bailey és Randy Barbato (Dogwoof documentary

A vetítések időpontjai:
április 22., péntek 17:00
április 22., péntek 20:00
április 23., szombat 11:30
április 23., szombat 16:00
Helyszín: Capa Központ, Rendezvényterem 

(forrás: capacenter.hu)

 

A Fotóutca Fesztivál további programjait ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása