54. Képíró-Képolvasó hétvége a Fotóutca Fesztiválon (2016. április 22-24.)

2016. április 21. Mai Manó Ház

2005-ben a Mai Manó Házban is elindult az a múzeumkommunikációs program, amelyen a résztvevők nemcsak a történeti és kortárs fotóművészettel találkozhatnak, ismerkedhetnek meg elmélyültebben, hanem az így megszerzett tudás ismeretében saját alkotásokat is létrehozhatnak.
A Mai Manó Ház egyik legnépszerűbb és legrégebb óta futó eseményét immár 54. alkalommal rendezzük meg. Ezúttal egy különleges hétvégével jelentkezünk, hiszen a Fotóutca Fesztivál ideje alatt bárki megismerheti a régi és új fotótechnikai eljárások alapjait. A Képíró-képolvasó programjaink a Fotóutca Fesztivál ideje alatt ingyenesen látogathatóak. 

dsc_6884.jpgFotó: Reichardt Adél: 50. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban, 2015

A Fotóutca Fesztivál ideje alatt az alábbi Képíró-képolvasó programokra lehet folyamatosan csatlakozni:

Tóth Ego(n) István és Fiala de Gábor
Időpont: április 22. péntek, 11-18h
Helyszín: Mai Manó Ház
Fiala de Gábor fotográfus archaikus technikákkal készít felvételeket, többek közt bemutatja az emulzióátúsztatást, a negatranszfert és az ambrotípiákat. Légy modellje a fotóművésznek a Mai Manó Ház Napfényműtermében és ismerkedj meg a különböző technikákkal! Tóth Ego(n) István fotográfussal a Mai Manó Ház tereiben futhattok össze, aki snapshot “party fotókat” készít rólatok, instant kézi kamerával.

Dobokay Máté
Időpont: április 23., szombat, 11-18h
Helyszín: Mai Manó Ház
A workshop keretén belül a legegyszerűbb fotográfiai technikával a kemogrammal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, amelyben a beexponálódott fényérzékeny anyagon az előhívó oldat hozza létre a képet, a festéshez hasonló módon.

Zalka Imre
Időpont: április 23., szombat, 11-18h
Helyszín: Mai Manó Ház
Hogyan készült a fénykép az 1860-1880 közötti években üveglemezen? A látogató végig követheti az eljárás minden lépését a fényérzékeny anyag előállításától, előhívásától a kép szárításáig. Zalka Imre mutatja be, hogyan készült a nedves lemez, mely az első nagy technikai forradalom a fotográfiában.

Vékás Magdolna
Időpont: április 24., vasárnap, 11-18h
Helyszín: Mai Manó Ház
Archaikus fotográfiai workshop Vékás Magdolnával. Ismerkedj régi fotókészítési eljárásokkal, a fotótechnika történetével, és próbáld ki gyakorlatban cianotípia készítését! Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

Gyertek el hozzánk a Nagymező utcába!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása