Mostanában fényképezték 18.

2016. augusztus 18. Mai Manó Ház

Az egész világsajtót bejárta az ötéves Omran Dakní története, és talán ráirányítja a figyelmet az aleppóiak, elsősorban a gyerekek szenvedéseire, hiszen a közösségi oldalakat futótűzként árasztotta el a kisfiú fényképe és a megmentéséről készített videó. A mindenhol jelen lévő fényképezőgépek és az új évezred eleje óta a mobiltelefonok kamerái az ilyen típusú események megörökítését szó szerint már a kialakulásuk közben lehetővé tette. Az „amatőrök” általában közelebb vannak a válságokhoz, mint a „profi” fotósok, akik többnyire csak akkor jelennek meg a helyszínen, amikor a legrosszabb már megtörtént.  

A Mostanában fényképezték rovatunkban minden alkalommal az elmúlt napok egy-egy érdekes hírfotóját láthatod.

mostanaban0818.jpgFotó: Az ötéves Omar Daknis Aleppo bombázása után egy mentőkocsiban, 2016. augusztus


A képet Raf Sanchez, a Telegraph tudósítója twittelte Aleppóból, egy légitámadást túlélő kisfiúról. A felvételen – amit egy orvos küldött el neki – az ötéves Omar Daknis látható, akit nemrég mentettek ki a romok alól egy légicsapás után. A képen jól látszik, hogy Daknis teljesen zavarban van, azt se tudja, hogy hol van és mi történt vele. A mellékelt videó szerint fejét, sérülését is csak hosszú másodpercekkel azután kezdi tapogatni, hogy beültették a mentőautóba. A Telegraph beszámolója szerint Daknist az M10 kórházba szállították, ahol kitisztították a sebeit, ellátták, majd el is engedték. A kórházban, amit szerdán szintén találat ért, 12 másik gyereket is ápolnak.

 

(forrás: index.hu; origo.hu; 444.hu

2015 márciusában twittelt Nadia Abu Shahan fotóriporter egy szíriai kislányt felemelt kézzel ábrázoló megrázó képet, melyet a török származású Osman Sağırlı készített. A képaláírás szerint a kisgyerek a fényképezőgép teleobjektívét fegyvernek hitte, és ezért emelte magasra a kezeit, mintha megadná magát. A fotót ITT találod.

UPDATE 2016. augusztus 19. 14.35
Az index.hu oldalán Ez az a fotó, amit nem kéne megmagyarázni címmel Hernádi Levente bővebben ír a fotó körül kialakult fontos kérdésekről.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása