Budapest 1 napja – Vetítés a Mai Manó Ház épületére

2016. október 15. Mai Manó Ház

Egy nagy hatású, a nemzetközi fotográfiai színtéren népszerű, Magyarországon eddig csak egyszer megrendezett fotóprojekt bemutatására kerül sor a Budapesti Víz Világtalálkozót üdvözölve a Mai Manó Ház szervezésében Budapest belvárosának egyik legforgalmasabb utcájában, a Nagymező utcában. 20 fotográfus egy napig fotózta Budapestet, az elkészült képek október 13. és 22. között nagy kivetítőn láthatóak a Mai Manó Ház 120 éves falán.
A projekt fókuszában a magyar főváros, mint az urbánus lét központja és annak az emberrel és a természettel, különösen korunk nélkülözhetetlen természeti erőforrásával, a vízzel való viszonya jelenik meg. A fotográfia heterogén műfajából készülő összeállítás minden bizonnyal a sajtófotótól kezdve a képzőművészeti fotográfiákon át a természetfotóig és dokumentációs tevékenységig elismert alkotók eltérő megfogalmazásait vonultatja fel. Válaszokat keres arra a kérdésre, hogy hogyan és miért ábrázolják, használják az épített és természeti környezet elemeit a magyar alkotók kutatásaikból, képriportjaikból és művészeti pozíciókból való kiemeléseken keresztül. 

mmh201610142.jpgFotó: Mai Manó Ház, 2016. október 14.


A Mai Manó Ház kurátora, Csizek Gabriella és a projekt szervezője, Fekete András fotográfus válogatásában a képekből novemberben kiállítás nyílik a Mai Manó Házban. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása