World Press Photo of the Year 2017

2017. február 13. Mai Manó Ház

Burham Ozbilici megrázó képe nyerte a World Press Photo 2017-es nagydíját. Az AP fotóriportere egy eseménytelen kiállításmegnyitóra ugrott be fotózni, de egy merénylet közepén találta magát, szemtől szemben a fegyveres gyilkossal. Az akciót végigfotózó riporter néhány méterre állt csupán a gyilkostól, és még közelebb az áldozathoz. Amikor a fekete zakóba öltözött férfi fegyvert rántott a nagykövet mögött, a fotós először azt hitte, a mozdulat a megnyitó része, aztán nyolc lövés dördült el mellette, az orosz nagykövet pedig holtan esett össze. Burhan az egész jelenetet megörökítette, miközben körülötte mindenki fedezékbe szaladt.
A pályázatra 5034 fotós nevezett összesen 80000 képpel, a törökországi merényletről készült hírfotók viszont egészen rendkívülinek számítanak a műfajban. - írja az index.hu

wpp2017.jpgFotó: Burhan Ozbilici: Törökország, 2016. december 19. © AP

(forrás: index.hu)

A képpel a merénylet után az index.hu is külön foglalkozott és jól tippelték meg decemberben, hogy a merénylet legerősebb képe biztosan bekerül majd a fotótörténelem sokat emlegetett darabjai közé. Erről bővebben ITT olvashatsz.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása