Daniel Berehulak Fülöp-szigeteki drogháborúról készült sorozata kapta idén a Pulitzer-díjat (18+)

2017. április 12. Mai Manó Ház

Az ausztrál Daniel Berehulak, a New York Times riportere kapta idén a fotós Pulitzer-díjat hír kategóriában, a Fülöp-szigeteki drogháborúról készült anyagáért.
Berehulak 35 napot töltött Manilában, ahol kábítószer-használókat és dílereket öltek meg a Duterte elnök által felhatalmazott önkéntes igazságosztó csoportok, vagy rendőrök. Összesen 57 gyilkosság helyszínére jutott el. Első napján például rögtön egy hármas gyilkosság helyszínére esett be, ami meg is határozta az egész anyag hangulatát. Ahogy lapjának mondta: "harminc újságíró volt a helyszínen, de mindenki csak néhány percet maradt, kattintott egyet, aztán ment tovább a következő gyilkossághoz."
Berehulak nemcsak fotózott, hanem a nyers képeihez hasonló egyszerűséggel megírta kétezer szavas riportját is. Szerkesztői szerint azért esett rá a választás, mert ő az, aki képes arra, hogy bárkinek kíméletlen stílusban az arcába dörgölje a valóságot, miközben az alanyaival szemben rendkívül emberséges tud maradni. - írta Hernádi Levente az index.hu oldalán megjelent cikkében.

berehulak1.jpgFotó: Daniel Berehulak

A fotóra kattintva az 1975-ben született Daniel Berehulak sorozatát találod.

berehulak.jpgFotó: Daniel Berehulak:
"Tigas, ahogy Mr. Fontanillát ismerték, arccal lefelé feküdt a földön, amikor hajnalban a helyszínre értem. 37 éves volt. Szemtanúk szerint lelőtték az utcán. Két férfi egy motorról nyitott rá tüzet. Az eső a csatornába mosta a vérét."

(forrás: index.hu)

Az 1942 és 2012 között készült Pulitzer-díjas képekből ITT találsz egy válogatást.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása