Magyarország 1964-ben - 30 fotó a Fortepan gyűjteményéből

Magyarország 1964-ben - 30 fotó a Fortepan gyűjteményéből

2017. szeptember 06. Mai Manó Ház

Magyarország, 1964: Kádár János megkapja a „Szovjetunió hőse” kitüntetést, megnyílik az ország első önkiszolgáló ABC-je, hazánk és Csehszlovákia között megindul a menetrend szerinti autóbusz-forgalom. Szóval, semmi különös, zajlik az élet a szocializmus alatt. Valami kivételes azonban mégiscsak történik ebben az évben: az országba látogat egy ekkor még csak 36 éves amerikai fotográfus, és elkészíti egész pályafutása több ikonikus fényképét. Elliott Erwitt – akiről szó van – egy megbízás keretében utazott a Vasfüggöny keleti oldalára – Magyarországon kívül Lengyelországban és Csehszlovákiában járt –, ahol a rá jellemző egyéni látásmóddal örökítette meg az itteni hétköznapokat. Az Elliott Erwitt Magyarországon című kiállítás a hazánkban készült fotókból mutat be egy itthon még soha nem látott válogatást.
Az Elliott Erwitt fotóiból rendezett kiállítást kiegészítve a Fortepan gyűjteményében található 1964-ben készült képek is bemutatásra kerülnek vetítés formájában. Ma ezekből a képekből láthatjátok. 

(forrás: maimano.hu; fortepan.hu)

Elliott Erwittnek, a Magnum Photos világhírű fotóriporterének Magyarországon, 1964-ben készült képeiből ITT találsz egy válogatást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2017.09.06. 16:05:46

Ha olvasni is szeretnél a korszakról, ajánlom magamat :-)
fovarosi.blog.hu/tags/bp50

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.09.07. 09:48:01

Ha egy évvel később jön, engem is megörökíthetett volna. :)