A fotó is műtárgy! - Ingyenes előadássorozat a Mai Manó Házban

A fotó is műtárgy! - Ingyenes előadássorozat a Mai Manó Házban

2017. szeptember 30. Mai Manó Ház

A magyar fotográfia színe-javát felvonultató, egyedülálló fotóaukcióval készül a BÁV 2017. október 31-én.
A BÁV régóta dédelgetett tervét váltja valóra október végi fotóaukciójával, ami a sokszínű magyar fotóművészet történetéből ad merítést. Az árverést egy hosszas válogatás előzte meg, melynek során egy olyan kollekció állt össze, ami egyszerre mutatja be a külföldön híressé vált, és az itthon méltánytalanul hanyagolt, de világszínvonalú magyar fotográfusok kiemelkedő alkotásait. 

Az aukciót kiegészítve nálunk a Mai Manó Házban A fotó is műtárgy címmel ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadás-sorozat indul, melyre mindenkit szeretettel várunk.

bav.png

2017. október 2. 17:30 Magyar képek - Bánkuti András, fotóművész
Miközben a nemzetközi fotóműtárgy kereskedelem évtizedek óta jól megy a maga útján, a hazai piacon talán új lendületet adhat a BÁV október végi aukciója a magyar képeknek. Tudják mennyiért vették meg itthon és külföldön a legdrágább magyar képeket?

2017. október 9. 17:30 Nyomasztó szép örökségünk – a magyar fényképezés közelmúltja Szarka Klára, fotótörténész
Az ezredforduló látványosan tagolta a magyar fényképezés történetét is. A "nagy analóg" korszak lezárult, s ránk maradt a számban és minőségben egyaránt nyomasztón nagy és fontos fényképészeti közelmúlt. Ismerjük-e a tegnap fotográfiáit? Kell-e ismernünk? Hogy bánunk az örökséggel? Meg tudunk-e és meg akarunk-e birkózni a több százmilliónyi képkockával? S építjük-e a Capa és Kertész után alkotó tegnapi érdemesek virtuális anteonját? Vagy legalább mentjük, ami menthető? A kérdések mindig újabb kérdéseket szülnek, de azért némelyikre a választ is igyekszünk megtalálni.

2017. október 16. 17:30 A műkereskedelem diszkrét bája, avagy a fotó is műtárgy - Bodnár János, szakíró
Miközben már évtizedek óta abban bízunk, hogy lassan kialakul egy olyan réteg akiktől joggal várhatjuk majd, hogy megfelelnek bizonyos esztétikai igényességnek - és tisztában vannak a fényképek értékével is - ,nem sokat változik a helyzet. A nyugati kultúra majmolása ellenére még mindig nem alakult ki az a réteg, akik a külsőségek átvétele mellett a valós tartalmakkal is képesek azonosulni. Amikor műkereskedelemről ill. a fotográfia műkereskedelembe való bevonásával próbálkozunk - miközben tudjuk, hogy ez nem minden előzmény nélküli próbálkozás,- ezzel az előadássorozattal is szeretnénk a reményeink szerint már létező, de még inkább lappangó közönségnek az érdeklődését felkelteni a fotográfia vásárlása iránt. A fénykép más országokban már hosszú évek óta a kulturális élet és a műkereskedelemnek szerves része. Az előadás röviden a műkereskedelem történetét, a fotó műtárgyként való megjelenését és bekapcsolódását a műkereskedelembe - taglalja majd.

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem (Budapest, Nagymező u. 20, 1065)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztráció: akademia@bav.hu
Kérjük, jelezzék, hogy melyik előadáson szeretnének részt venni!
Több személy regisztrálása esetén az e-mail címeket is kérjük, elküldeni. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.