Vivian Maier nyomában - Filmvetítés a Mai Manó Házban (2017. november 06.)

2017. október 21. Mai Manó Ház

***IDŐPONTVÁLTOZÁS***

Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba. Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész Chicago régi épületeinek történetét kutatva egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette.
A Vivian Maier nyomában című film e két mesét bontja ki: a szegénységben és elhagyatottságban meghalt magányos dada történetét, aki alkalmi munkái mellett egész életében fotózott, mintegy végigdokumentálva a XX. század második felét. Úgy használta a fényképezőgépet, mint Van Gogh az ecsetet: anélkül ontotta magából a remekműveket, hogy arra a világ kíváncsi lett volna.
A Vivian Maier nyomában azonban a felfedezés örömének dokumentuma is, John Maloof szerencséjének és inspiráló erőfeszítéseinek története, aki az általa felfedezett művészt és annak életművét megismertette a világgal. 

A Mai Manó Házban megrendezett kiállításhoz kapcsolódva - a Magyarhangya támogatásával - 2017. november 06-án, 17.30-kor levetítjük a Vivian Maier nyomában című dokumentumfilmet.
Az erősen korlátozott férőhelyek miatt - a kiállítást a vetítés előtt megtekintők számára - elővételes jegyvásárlást biztosítunk. A kiállításra szóló belépőjegyek elővételben 2017. október 31-ig a Mai Manó Ház I. emeleti pénztárában vásárolhatók meg nyitvatartási időben. A jegyek nem számozott helyre szólnak, de az előre jegyet váltóknak ülőhelyeket biztosítunk.

A csak a vetítésen részt venni szándékozók 2017. november 02-től regisztrálhatnak a pal.pentelenyi@maimano.hu email címen. A sikeres regisztráció után érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeiket a vetítés előtt fél órával: 17.00-tól.

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem (1065 Budapest, Nagymező utca 20.)
Időpont: 2017. november 06., hétfő, 17.30
Belépő: A filmvetítés ingyenes, a kiállításra szóló felnőtt belépőjegy 1500 Ft, a diák- és nyugdíjas 700 Ft. 

A dokumentumfilmet Réz András filmesztéta vezeti fel.

 

(forrás: port.hu; maimano.hu)

A Finding Vivian Maier című DVD a vetítés napján, kedvezményes áron, korlátozott példányszámban megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása