Múzeumok Őszi Fesztiválja a Mai Manó Házban - Ingyenes Mai Manó Ház túra (2017. november 7.)

2017. november 01. Mai Manó Ház

A Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából újra ingyenes Mai Manó Ház Túrát szervezünk. A program ingyenes, regisztráció nem szükséges. 

mai_mano_archiv_epulet_3.jpgFotó: Mai Manó felvétele a műteremházáról, a felépítést követő első évben.1895. albumin, kabinetportré, magántulajdon

Időpont: 2017. november 7. (kedd), 17.30
Időtartam: kb. 1 óra
Ajánlott korosztály: 16 éves kor felett

„Az óriási léptekkel haladó főváros egy újabb nevezetességgel gyarapodott. Aki az Andrássy-útról befordul a Nagymező utcába, bámulva áll meg az orfeummal szemközt lévő épület előtt, amely nem annyira nagysága, mint inkább fejlett művészi ízlésre valló külső pompájával ejti csodálkozásba a nézőt. Az épület külsejének szépség és pompa tekintetében nem marad mögötte az épület belseje sem” – írta a Budapesti Hírlap a Nagymező utca 20. szám alatt álló épületről 1895-ben. Kiknek köszönhető a „fejlett művészi ízlés”, a kor mely neves művészei vettek részt az épület kialakítása során, mire szolgáltak a műteremház egyes terei eredeti funkciójuk szerint? Milyen nyomokat és történeteket hagytak itt maguk után a huszadik század fordulatai? Ismerd meg a 123 éves Mai Manó Ház izgalmas történelmét, történeteit, és éld át egy századfordulós fotográfiai stúdió varázsát!

További információ
E-mail: balazs.gaspar@maimano.hu
Telefon: 06 30 505 0455

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása