Kurátori tárlatvezetés a Vivian Maier kiállításon (2017. november 17.)

2017. november 08. Mai Manó Ház

2017. november 17-én, pénteken, 17 órától Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti munkatársa, A titkos szenvedély – Vivian Maier fotói című kiállítás kurátora tart tárlatvezetést a Mai Manó Házban. 

vivianmaiernemetdani.jpgFotó: Németh Dániel

„Bár sokat tudunk Vivian Maierről, de a véletlen folytán, 2007-ben megkerült életműve még mindig rengeteg felfedeznivaló titkot hordoz. A Mai Manó Ház új kiállításával a Vivian Maier titok megfejtését szeretné segíteni. Maier szenvedélye volt az őt körülvevő világ dokumentálása, nem csak fotográfiákkal, hanem filmekkel, hangfelvételekkel, különböző gyűjteményekkel. A képeken önmagát is megmutatta, de mindig áttételesen: visszatükröződésben vagy tükörképként, illetve árnyék-portrékon. Emberi érzékenységet tükröző felvételei között, amelyek többsége az ötvenes és hatvanas évekbeli fekete-fehér felvétel, találunk utcai jeleneteket megörökítő fényképeket, gyermekek és párok portréit, valamint rendkívül eredeti módon megtervezett önarcképeket és meglepő csendéleteket is. Kompozícióit nézve nehéz eldönteni, hogy a véletlen vagy a tudatos tervezés volt-e a meghatározó létrejöttük pillanatában.” (Csizek Gabriella)

A programon való részvétel – a limitált férőhely miatt – előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a balazs.gaspar@maimano.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet november 15. éjfélig.
Az eseményre szóló belépőjegy 1500 forint.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása