LÁTKÉP – Az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája 1967-2017 - kiállítás a Capa Központban (28 fotó)

2017. november 19. Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház szervezésében a Varsóban 2017 nyarán nagy sikert aratott, most a Capa Központban újrarendezett kiállítás a hazai fotográfiának az elmúlt félévszázadra vonatkozó részét tekinti kiindulásnak. A tárlat a Varsói Nemzeti Múzeumban a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016/2017 keretében megrendezett Magyar Tekintet – Vázlat a magyar fotográfiáról című kiállítás képanyagának egy részét mutatja be.
A Látkép című kiállítás erre a törzsanyagra építve igyekszik árnyalni és bővíteni az ismereteket az elmúlt öt évtized magyar fotográfiájáról a meghatározó alkotók és alkotások bemutatásán keresztül, a korszakos jelentőségű Műhely’67 című kiállítástól kezdve egészen a jelen magyar fotóművészetéig. A kiállítás ugyan laza kronologikus rendre épül, de teret nyújt a vizsgált időszakban uralkodó különféle fotográfiai eljárásokban és szemléletmódokban végbement változásoknak is. A tárlat ennek köszönhetően villantja fel a képzőművészeti fotóhasználat útjait és a dokumentarista tendenciákat is, a köztük húzódó kapcsolatokat, metszés- és csomópontokat, valamint a köztük lévő átjárás lehetőségeit.
A Látkép által felrajzolt fotótörténeti vázlat így igyekszik azt is bizonyítani, hogy a nemzetközileg elismert magyar származású fotósnemzedék örököseinek a nagy elődökhöz hasonlóan megvan a helye a fotográfia nemzetközi történetében. (Csizek Gabriella, Balázs Kata) 

A 2017. november 19-ig látogatható kiállítás képeiből a fotóra kattintva találsz egy válogatást.

(forrás: capacenter.hu)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása