Új képeket készített Charles O’Rear, a világ leghíresebb tájfotósa

2017. november 24. Mai Manó Ház

A Windows XP a Microsoft egyik legnépszerűbb operációs rendszere volt, amely fénykorában az internetre csatlakozó számítógépek háromnegyedén volt jelen. A Bliss (Boldogság) néven ismert fényképet 1996 januárjában a National Geographic egykori munkatársa, az akkor 55 éves Charles O’Rear a kaliforniai borvidékeket bejáró túrája alatt egy országúti pihenés közben, a 12/121-es út mentén készítette (egy másik forrás szerint éppen San Francisco környékén élő feleségéhez tartott). A fotográfus négy fényképet készített a tájról, majd egyet kiválasztva elküldte azt a Corbis ügynökségnek. 

cor.jpgFotó: Charles O'Rear világhírű fotójával, Kalifornia, Sonoma

Évekkel később az ügynökségen keresztül vette meg tőle a fotót a Microsoft, ám a cég által fizetett összeg akkora értéket adott a képnek, hogy egyik futárszolgálat sem vállalta a negatív kiszállítását, így elmondása alapján O'Rear maga utazott el a főhadiszállásra vele. O’Rear azóta sem árulta el, hogy a redmondi vállalat mennyit fizetett a felvételért, sejtelmesen csak annyit közölt, hogy az összeg “rendkívüli” volt.
A fotográfust nemrég a Lufthansa kérte fel, hogy készítse el a háttérképek következő generációját, állóképben, mobilra optimalizálva. O’Rear idén Arizona, Utah és Colorado természeti szépségeit fényképezte. 

maroon_bells_by_chuck_orear.jpgFotó: Charles O’Rear: Maroon Bells (Colorado), 2017 © Charles O’Rear/Lufthansa

peek-a-boo_slot_by_chuck_orear.jpgFotó: Charles O’Rear: Peek-A-Boo Slot (Utah), 2017 © Charles O’Rear/Lufthansa

white_pocket_by_chuck_orear.jpgFotó: Charles O’Rear: White Pocket (Arizona), 2017 © Charles O’Rear/Lufthansa

(forrás: index.hu; newanglesofamerica.com; petapixel.com; gamestar.hu;)

Az eredeti, 1996-os felvétel helyszínén idén januárban a Google Street View autói is jártak, az ekkor készült képet ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása