Leghíresebb fotóján egy légpisztollyal pózolt Sean Connery (1963)

2018. március 25. Mai Manó Ház

Az Oroszországból szeretettel az azonos című Ian Fleming regény megfilmesítése, és a második James Bond-film, amely Fleming művén alapszik. 1963-ban jelent meg a mozikban, melyet a legjobb James Bond filmnek kiáltottak ki a kritikusok. A filmet népszerűsítő reklámfotók elkészítésére az 1934-ben született David Hurn fotográfust kérték fel, aki londoni műtermében várta Sean Conneryt és a stáb többi tagját. Az 55 évvel ezelőtt történt fotózásra így emlékezett vissza Hurn A film világa a Magnum-fotóügynökség képein című dokumentumfilmben, melyet az HBO oldalán lehet megtekinteni. 
„Már mind ott voltunk a stúdióban, készülődtünk a fotózásra. Tom Carlie, a United Artist képviselője odajött és azt mondta: Elfelejtettem a fegyvert. Nincs fegyverünk. Ott voltunk a stúdiómban mind fegyver nélkül. Az a sok ember Amerikából repült ide. Azt mondtam: Mázlink van! Akkoriban a célba lövés volt a hobbim, ezért volt egy légpisztolyom. Mondtam: Úgysem veszik észre. Csak annyi kell, hogy amikor az utómunkálatokat csinálják, levágják a csövét. Senkinek nem fog feltűnni. Ott pózol Mr. Bond. Persze elfelejtettek szólni a poszter tervezőinek, hogy vágják le, ezért úgy kerültek ki a filmplakátok, hogy Sean Connery kezében egy légpisztoly van. Teljesen lököttek. Az egész filmes világ."

lon21255_social_media_watermark.jpgFotó: David Hurn: London. Sean CONNERY, "From Russia with Love".
Picture used on the original posters, 1963
© David Hurn/Magnum Photos

A legenda szerint sem Conneryt, sem a United Artist delegáltjait nem tájékoztatták a fénykép készítésekor, hogy egy légpisztoly van James Bond kezében. A Walther Gun 4,5 mm-es LP 53-as sorozat, 054159 sorozatszámú légpisztolyt a film debütálásának ötvenedik évfordulója alkalmából megrendezett aukción 200.000 és 300.000 dollárra becsülték. A leghíresebbnek tartott James Bond fotó olyan sok pozitív visszajelzést kapott, hogy a következő három film Goldfinger (1964), Thunderball (1965) és a You Only Live Twice (1967) plakátjain is megjelent.

(forrás: magnumphotos.com ; wikipedia.org)

Az 1967-es James Bond szereplőválogatásról készült képekből ITT találsz egy válogatást.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása