Weegee éjszakája - a Mai Manó Ház és a Blog.hu fotópályázata

2018. október 22. Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház a Blog.hu oldallal együttműködve a Mai Manó Házban látható WEEGEE-A HÍRES, 1935-1960 kiállításunkhoz kapcsolódva, a Fotóhónap 2018 alkalmából pályázatot hirdet.

A pályázat tematikája az éjszaka.
Az idei kiírás az éjszaka témakörében zajlik és olyan pályamunkákat várunk, amelyek a szó legtágabb értelmében - minden műfaji megkötés nélkül - szellemi, technikai, teoretikus, szociális, riport, konceptuális vagy bármilyen más, az alkotó által felvetett megközelítésben és formában az éjszakát, mint jelenséget tárgyalja. A beküldött képeken játszhattok a színekkel; az éjszaka fényei, a sötétség jelei, a holdfénytől a városi fényekig, a bevilágított terektől a vaku mesterséges fényéig, bármilyen megközelítésben érdekes lehet. De megmutathatjátok nekünk az éjszaka sötét oldalait is, amikor előbújnak a démonok és a félelmek. Olyan képekkel is pályázhattok, amelyek az éjszaka témakörét körbejárva - külön-külön vagy akár egyszerre - a szórakozás, a szerelem, a vágy, a sebezhetőség, a visszahúzódás, a nyugalom vagy a csend jeleit ábrázolják.
A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2012. december 31. után készített sorozatot (minimum 3 - maximum 5 db képet) küldhet be a pályázatra. 

if_weegee_700.jpg

A pályázat technikai részletei
A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő külföldi állampolgár. A műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a WEEGEE ÉJSZAKÁJA gyűjteménybe kell feltölteni 2018. október 22. és november 22. között.
A feltöltött pályamunkákhoz tartozó képaláírásoknak a pályázó nevét, a pályamunka címét, a kép technikáját és a keletkezésének évszámát kell tartalmaznia. A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a szervezők a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályamunkákat töröljék.

A pályázatok leadásának határideje: 2018. november 22. éjfél
Eredményhirdetés: 2018. november 30-án a Mai Manó Ház Blogon. 

Nyeremények:

1. díj: Leica C-Lux fényképezőgép, lágy arany
2. díj: 50 ezer Ft értékű Pigmenta Art Print Lab nyomdai utalvány
3. díj: 25 ezer Ft értékű Mai Manó Könyvesbolt utalvány
A zsűri által kiválasztott első 10 pályázó ingyenes belépésre jogosító, egy évig érvényes tiszteletjegyet kap a Mai Manó Házba.

A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG, PNG, GIF. Ajánlott: JPG és PNG.
Képfájlok maximum fájlmérete: 16 megabájt.
Képfájlok maximum pixelmérete a hosszabbik oldalon: 10000 pixel. Ajánlott: 1000 - 2560 pixel.
A pályázattal, feltöltéssel, regisztrációval kapcsolatos technikai kérdésedet ITT tudod feltenni. 

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:
Claudia Küssel, a Magyar Fotográfusok Háza vezető kurátora
Ajpek Orsolya, fotóriporter, index.hu
Pecsics Mária, Balogh Rudolf-díjas fotóművész

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdés merül fel, ide írj!: ejszaka@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása