Csendes Pillanatok – Hangay Enikő

Csendes Pillanatok – Hangay Enikő

2012. március 23. Mai Manó Ház

A Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház Folyamatos Jelen címet viselő kiállítás és katalógussorozata műfaji és technikai megkötések nélkül mutatja be kötetenként négy fiatal magyar fotográfus munkáját. A sorozat második részének címe: Csendes Pillanatok. A kötetben szereplő alkotók (Hangay Enikő, Kemenesi Zsuzsanna, Nagy Tamás, Puklus Péter) műveinek tárgya szintén, saját, személyes életterük meghatározó eleme: családi, baráti, emberi kapcsolataik és az otthonon belüli privát tájaik. E viszonyokat, ezek milyenségét és minőségét mutatják meg, azt hogy mi és hogyan köti össze őket.

A Folyamatos Jelen kiállítás és katalógussorozatunkban ma a második kötet első szereplőjét mutatjuk be. Hangay Enikő festői részleteket lel mindennapjaink zűrzavaros, rendezetlen világában; formák, színek rejtett összefüggésrendszerében mutatja meg a természet jelenlétét mindig és mindenütt. Aknai Katalin 2006-ban a kiállítás megnyitóján elhangzott beszédében a következőket mondta Enikő fotóiról: „Hangay Enikő látszólagos véletlenekkel operáló képein konstruktív vízióvá lényegülnek az apró dolgok; a terítő rostjai, a kerámialap tűzkarikája vagy a blansírozás előtt álló zöldborsó a nagymama keze alatt. Még nem tudom eldönteni, az életet felemelő részletek-e ezek, vagy szépségflastromok a valóság rücskös ábrázatán.”


Fotó: Hangay Enikő

 

 


Fotó: Hangay EnikőFotó: Hangay EnikőFotó: Hangay EnikőFotó: Hangay EnikőFotó: Hangay EnikőFotó: Hangay EnikőFotó: Hangay Enikő