A fotográfia halott?

2013. április 11. Mai Manó Ház

Ezzel a címmel jelent meg tavaly egy érdekes infógrafika a fényképezés fejlődéséről a kezdetektől egészen napjainkig. A színes, angol nyelvű grafikán helyet kapott többek között a világ legelső fotográfiája, a legelső színes fénykép, a mozgásfényképezés úttörője és a legelső Kodak kamera is. Az infógrafikát tanulmányozva megtudhatjuk, hogy a legelső fotó elkészítése óta az elmúlt 187 évben kb. 3500 milliárd kép készült el, és ha ezeket a fotókat egymásra tudnánk pakolni, akkor egy 857.780 km magas tornyot kapnánk. 

info_photography1.jpg

Az infógrafika második felében a mobilfotózásról közölt rengeteg érdekes adat mellett azt is megtudhatjuk, hogy a fényképezés népszerűsítésében nagy szerepet kaptak az online közösségi oldalak, mint például a Facebook és a Twitter, hiszen csak a Facebookra naponta több mint 300 millió fotót töltenek fel a felhasználók, és már tavaly tízezerszer több fotó volt a Facebook szerverein, mint ahány a világ legnagyobb könyvtárában, a Library of Congress gyűjteményében megtalálható. Mi eddig 4634 fotót töltöttünk fel Facebook oldalunkra.

info_photography.jpg(forrás: designtaxi.com

A blogunkon ma bemutatott grafika áttanulmányozása után bátran kijelenthetjük, hogy a poszt címében szereplő kérdésre a válasz a következő: Az új technikai lehetőségek hatására a fotográfia nem halt meg, csak jelentősen átalakult. 

Te mikor tartottál utoljára analóg géppel készített fényképet a kezedben? 

A fényképezőgépek evolúciójáról készített infógrafikát, mely i.e. 500-tól egészen a közeli jövőig, 2050-ig mutatja be a kamerák technikai fejlődését, ITT találjátok.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása