A hét fotója #96

2013. december 02. Mai Manó Ház

A hét fotója minden hétfőn az a kép, mely a Mai Manó Ház Facebook rajongói oldalán bemutatott A NAP FOTÓJA válogatásunkból az előző héten a legjobban tetszett nektek. 

Az 1957. december 2-án megjelent Life magazinban publikálták először Inge Morath világhírű fotóját, mely a múlt héten a legnépszerűbb kép volt a Facebook oldalunkon, így ma ez a kép lett a HÉT FOTÓJA blogunkon. A pontosan 56 évvel ezelőtt megjelent fotón Lindát, a lámát láthatjuk, amint gazdája egy taxival hazafele fuvarozza az ABC televíziós csatorna műsora után. A magazinban megjelent egyoldalas cikkben a „jól kereső lámáról” írnak, aki a róla készült egy-egy fotóért akár 100 dollárt is megkeresett gazdáinak, Mr és Mrs. D’Essennek.

008.jpgFotó: Inge Morath: Linda, the Llama, in Time Square, New York City, NY
(Life Magazin, 1957. december 2) 


Az állatoknak kiírt tehetségkutató műsorban (Animal Talent Scouts) a láma mellett kenguruk, lovak, disznók és kutyák is szerepeltek, a Life magazinban megjelent pár soros írás szerint az egyik legnehezebb feladat az volt, hogy a láma ne köpje szembe a fotósokat. A kontakton jól látható, hogy Morath már az ABC stúdiójában is fotózta az állatokat, az Inge Morath alapítvány beszámolója szerint a fotográfusnő nem először találkozott az állatidomító tulajdonossal, legalább egy éve tervezték már a közös fotózást. 

morath_kontakt.jpg

(forrás: ingemorath.org)

Az emberek többsége a fotókon egy álarcot ölt magára. Na de mi van akkor, ha mindezt letakarjuk? Inge Morath papírmaszkos sorozatát ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása