Az ebola és a fergusoni zavargások a téma az idei Pulitzer-díjas képeken

2015. április 22. Mai Manó Ház

Daniel Berehulak nyerte el az idei Pulitzer-díjat Feature Photography kategóriában és az ezzel járó 10.000 dollárt. Az 1975-ben Sydneyben született Berehulak a New York Times megbízásából a monroviai ebolás betegek és ápolóik emberfeletti küzdelmét követte hónapokon át, hogy bemutassa a világnak, hogyan próbálják megfékezni Nyugat-Afrikában az egyre terjedő ebolát. A betegség egyik legpusztítóbb járványa volt a 2014-es, a CDC adatai szerint 25 ezer áldozatot követelt néhány hónap alatt. - olvashatjuk az index.hu oldalán

pulitzer2015.jpgFotó: Daniel Berehulak: A nyolcéves James Dorbort viszik a karanténba egy monroviai központban
© handout/reuters 

A fotóra kattintva Daniel Berehulak díjnyertes sorozatát találod! 

19berehulak2015.jpgFotó: Daniel Berehulak: Joseph. S. Gbembo hajol az ebolajárványban elhunyt anyja,
Sia sírja fölé a libériai Foya temetőjében.
© handout/reuters

A Breaking News Photography kategória díját idén a St. Louis Post fotórovatának ítélte meg a zsűri, akik a fergusoni zavargások idején nyújtottak kiemelkedő fotós teljesítményt. St. Louis Ferguson nevű elővárosában, a zavargások azután törtek ki, hogy 2014. szeptember 9-én egy fehér rendőr agyonlőtt egy fegyvertelen tizenéves fekete fiút. A Pulitzer-díj 1917-es megalapítása óta a nagy múltú napilap 18. alkalommal nyerte el a díjak egyikét. A St. Louis Post fotórovatában 8 fotóriporter és három szerkesztő dolgozik: a vezető fotográfus J.B. Forbes munkáját David Carson, Robert Cohen, Cristina Fletes-Boutte, Christian Gooden, Chris Lee, Huy Mach és Laurie Skrivan fotóriporterek segítik.
A fotóra kattintva a St. Louis Post fotórovatának képeit találod! 

18stlouis2015.jpgFotó: Robert Cohen: Tüntetők fényképezkednek a Juanita's Fashion R Boutique felgyújtott épülete előtt,
2014. november 14. © St. Louis Post

(forrás: index.hu; pulitzer.org)

A hét fotójának ezen a héten egy szintén Pulitzer-díjas képet választottatok. Az 1957-ben készült megható fotót - melynek tiszteletére 2012-ben szobrot is állítottak - ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása