9.000.000

2015. május 20. Mai Manó Ház

Rekordgyorsasággal, 56 nap alatt értük el az újabb egymillió oldalletöltést a Mai Manó Ház blogján. 
K Ö S Z Ö N J Ü K, hogy ilyen sokan olvastok minket!
Úgy érezzük, itt az ideje, hogy a honlapunk után a blogunk arculata is megújuljon, így a tizmilliomodik kattintást - reményeink szerint - már az új külsővel ünnepelhetjük. A tartalom természetesen változatlan marad, a Mai Manó Ház hírei mellett, továbbra is igyekszünk megszerettetni és megismertetni olvasóinkkal a fényképezés 176 éves történetének gazdag múltját és jelenét. 

9milliommh.jpg

A nyolcmilliomodik oldalletöltést 2015. március 23-án léptük át, az azóta eltelt 56 napban megjelent legnézettebb 10 bejegyzését itt találod:

10. Stalter György: Józsefváros - Város a városban
A felvételeket 2004-2009 között, a Józsefvárosban készítettem NIKON FM2 fényképezőgéppel Fuji 64T műfény diafilmre analóg technikával, a tekercsek lejárati ideje 1994 volt. - írta Stalter György a különlegs színvilágú, díjnyertes sorozatáról.

9. Variációk - Anyák napja 2.
Anyák napja alkalmából - immár másodszor - a fotóművészet klasszikus alakjainak fotográfiái közül válogattunk Variációk rovatunkba. A bejegyzésben az ünnep történetét is megtalálod.

8. Szívszorító fotó a szíriai kislányról, aki fegyvernek nézte a teleobjektívet
A képaláírás szerint a kisgyerek a fényképezőgép teleobjektívét fegyvernek hitte, és ezért emelte – riadt tekintettel a szemében, ajkába harapva – magasra a kezeit, mintha megadná magát. A mára világhírűvé vált fotó elképesztő gyorsan járta be a közösségi oldalakat, és rengeteg megosztást generált, ahol többen is kétkedésüknek adták jelét.

7. Paul Jasmin: Lost Angeles (18+)
Paul Jasmin Lost Angeles („Eltűnt angyalok”) című könyvében a város (Los Angeles) olyan megvilágításban és megszemélyesítésben jelenik meg, amelyet csak az ismer, aki azt közvetlenül megtapasztalta. Az álomszerű beállításokban vagy erotikus töltésű kompozíciókban – ruhában vagy ruhátlanul – ábrándozó fiatalok képei Los Angelesről készített személyes tanulmányát nyújtják a nézőnek.

6. Béli Balázs: Eközben a Parlamentben (2010-2014)
A mostani és az előző ciklusban is pezsgő élet zajlott a parlamenti patkóban. A képviselők egy-egy plenáris ülés alkalmával mindig megtalálták a módját az aktív pihenésnek vagy csak egyszerűen elaludtak. A 2011-es házszabály módosítás óta csak az emeleti karzaton kijelölt helyről készíthetnek fényképfelvételeket a sajtó munkatársai. Béli Balázs fotói 2010 és 2014 között készültek.

5. Sophia Loren és Jayne Mansfield közös fotójának története (1957)
1957 áprilisában a Sophia Loren tiszteletére rendezett vacsorán Jayne Mansfeld mellei - Joe Shere fotóriporternek köszönhetően - hatalmas médiaszenzáció középpontjába kerültek. A „vetélkedés” fotói világszerte megjelentek. Az esemény fényképe a UPI hírügynökség szenzációja volt és a napilapokban, illetve magazinokban a színésznő keblét elfedő „cenzúrázva" felirattal jelent meg.

4. Döbbenetes fotók bolygónk pusztításáról (online könyv)
Az Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot (OVER) című könyv a 2015-ben megrendezett Global Population Speak Out kampány részeként jelent meg és a szerkesztők nem titkolt célja, hogy neves és kevésbé ismert fotográfusok munkáin keresztül bemutassák, hogy hogyan hat életünkre a környezetünk megváltoztatása. A 316 oldalas elgondolkodtató képgyűjtemény online teljes egészében végignézhető.

3. Kép-kockák #14 – Stanley Forman: Tragikus baleset a leszakadó tűzlépcsőn (1975)
1975. július 22-én Bostonban egy 19 éves nő és a kétéves keresztlánya nem tudott kijönni az égő épületből. A tűzoltó a ruhájával védte őket az egyre közelebb kúszó lángoktól. Ekkor leszakadt a tűzlépcső. A nő belehalt sérüléseibe, de a keresztlánya életben maradt, mert a nő testére esett. A sorozat részét képező fénykép a 19 éves Diana Bryant-t és kétéves keresztlányát, Tiare Jones-t ábrázolja, amint a bostoni Marlborough Streeten lévő épület leszakadó tűzlépcsőjéről a mélybe zuhannak.

2. Kohei Yoshiyuki: A park (18+)
Kohei Yoshiyuki Japánban a Sindzsuku, Jojogi és Aojama Parkokban az 1970-es évek során infravörös filmre és vakuval készült éjszakai felvételei a tiltott szexuális – heteroszexuális és homoszexuális – együttléteket örökítették meg, amelyek gyakran a sötétség leple alatt zajlottak. A parki képek nemcsak a rejtőzködő szexuális életet mutatják be, hanem számos, a sötétben buzgón leselkedő nézőt is lelepleznek, akik arra vártak, hogy beszállhassanak.

1. A Titanic utasának fotói a fedélzetről (1912)
Harminc évvel ezelőtt, 1985-ben Edward O’Donnell jezsuita atya az Ír Jezsuita Tartományfőnökség alagsorában keresgélt, amikor egy nagy fekete bőröndre bukkant, amelyben fotónegatív albumok, fényképek nagy gyűjteményét, köztük a Titanic útján készült felvételek albumát találta meg. Az 1960-ban elhunyt Francis Browne jezsuita atya készítette az összes fényképet, amelyek létezése ekkor már szinte teljesen feledésbe merült.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása