A víz összeköt 2016 fotó- és videópályázat nyerteseinek kiállítása a Mai Manó Házban

2016. október 20. Mai Manó Ház

Az „A Víz összeköt” című pályázatot a Capa Központ hirdette meg a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán együttműködve a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumával, hazai és külföldi nevezők számára. A pályázaton két kategóriában – fotók és videófilmek – lehetett pályázni 2000 után készített, minimum 3, maximum 6 képből álló sorozattal vagy maximum 90 másodperces videófilmmel. Mindkét kategória első 10 helyezettje itt, a Mai Manó Ház Galériájában mutatkozik be egy csoportos kiállítás keretében.
A pályázat lezárásáig 1094 pályázat érkezett. Az érdeklődés nagyságát mutatja, hogy egy hónapon keresztül – statisztikailag – óránként töltötték föl a fotográfusok a világ 40 országából a pályaműveiket a pályázati felületre. Fotó kategóriában 701 pályamű, videó kategóriában pedig 39 pályamű érkezett be. Földrajzi eloszlás tekintetében Magyarországgal együtt összesen 40 országból érkeztek nevezések, Algériától és az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve, Brazílián, Egyiptomon, Indián, Iránon, Lengyelországon és Nepálon át, egészen Új-Zélandig és Vietnámig.
A beérkezett alkotásokat Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa, Horváth Viktor rendező, Lonkai Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Politikai Tanácsadója, Kovalovszky Dániel fotográfus, valamint Szalontai Ábel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA munkatársa, a Média Intézet igazgatója bírálta el. 

A zsűri által kiválasztott pályázók sorozataiból Csizek Gabriella válogatta azt a 10-et, melyet a díjazott kisfilmekkel együtt most a Mai Manó Házban is bemutatunk. 

viz001.jpgFotó: TÓTH Tamás Richárd: Részlet a FLOOD sorozatból, No. 2.
viz002.jpgFotó: HASENFRATZ Ora: Részlet a Turks & Caicos sorozatból
viz003.jpgFotó: Silvio SEVERINO: Részlet a Balaton sorozatból
viz004.jpgFotó: OLÁH Gergely Máté: Részlet a Gellért-fürdő, Budapest sorozatból
viz005.jpgFotó: KUMMER János: Részlet a njuːˈzilənd sorozatból
viz006.jpgFotó: Felice SIMON: Részlet az Át/Látszó sorozatból
viz007.jpgFotó: JUHÁSZ László: Részlet a Balatoni nyár sorozatból
viz008.jpgFotó: Partha Pratim SAHA: Részlet a Traditional fishing of ‘Gongoni’ sorozatból
viz009.jpgFotó: PODÁNYI Dániel: Részlet az Egri úszók sorozatból
viz010.jpgFotó: HÖLVÉNYI Kristóf: Részlet a Víz a mindennapokban sorozatból

(forrás: maimano.hu)

A videó kategória díjazottjait ITT találod. A Mai Manó Házban megtekinthető kiállítás 2016. november 20-ig ingyenesen látogatható.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása