Ajándékozz egy ősfotográfiai kalandot! 57. Képíró-képolvasó hétvége: Archaikus eljárások Vékás Magdolnával

Ajándékozz egy ősfotográfiai kalandot! 57. Képíró-képolvasó hétvége: Archaikus eljárások Vékás Magdolnával

2016. november 24. Mai Manó Ház

Ezúttal egy különleges ajándékötlettel lepünk meg Benneteket. A Mai Manó Ház több mint tízéves múlttal rendelkező Képíró-képolvasó hétvégéit a fényképezést kedvelő, lelkes amatőröknek szánjuk. A workshopokra semmilyen szakmai előképzettség nem szükséges, a programokra 14 éves kortól bárki jelentkezhet, az előadások, workshopok szakmai nívóját az előadóink kiváló pedagógiai érzéke is biztosítja. Ezért is gondoltuk úgy, hogy olvasóink környezetében idén karácsonykor sokan örülnének egy-egy ilyen workshopra jogosító kuponnak. Vékás Magdolnát kértük fel, hogy legyen az előadója az archaikus fotótechnikai eljárásokat bemutató workshopnak, melyet 2017 februárjában rendezünk meg. A részvételre jogosító ajándékkuponok limitált példányban a Mai Manó Ház Könyvesboltjában vásárolhatók meg.

2017 február utolsó hétvégéjén Vékás Magdolna vezetésével rendezzük meg a Mai Manó Ház ötvenhetedik Képíró-képolvasó hétvégéjét. A kurzus résztvevői betekintést nyerhetnek a régi fotókészítési eljárásokba. A hétvége első napján a látogatók röviden megismerkedhetnek a fotótechnika történetével és a gyakorlatban is kipróbálhatják az argentotípia készítését. Egyben arra is lehetőségük nyílik, hogy a program második napján elsajátítsák a cianotípia és az pigment készítésének tudományát is. 

P1020471.JPGA Mai Manó Ház korábbi Képíró-képolvasó hétvégéjén készült, (2009. március)

ARCHAIKUS TECHNIKÁK ELMÉLETBEN ÉS GYAKORLATBAN
2017. február 25-26..

A programot vezeti: Vékás Magdolna
Vékás Magdolna az oktatást 1990-ben az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban kezdte, alkotókör vezetőként. Munkahelyén kívül számos fotós iskolában, tanfolyamon (Szellemkép Szabadiskola, ASA Stúdió, Digivision Műhely stb.) tanít fényképezést. Szakmája gyakorlása és oktatása mellett, mint kiállító fotóművész is tevékenykedik. 1978 és ’83 között tagja volt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, 1985-ben nyert felvételt a Magyar Fotóművészek Szövetségébe, 1987-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének is tagja. Képei számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek hazánkban és külföldön. Művészi munkáját 2000-ben a fotóművészek által elnyerhető legnagyobb állami szakmai kitüntetéssel, Balogh Rudolf Díjjal ismerték el. 

Rövid videó az argentotípiáról:

Részvételi díj: 6000.-Ft/fő/hétvége, mely összegért a kurzuson való részvétel mellett, a workshop hétvégéjén lehetőség nyílik a Mai Manó Házban megrendezett kiállításaink megtekintésére, valamint 10% kedvezményt biztosítunk a Mai Manó Ház Könyvesboltjában.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Résztvevők száma: maximum 10 fő

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT, AZ ESEMÉNYRE MINDEN HELY ELKELT!

A részvételre jogosító ajándékkuponok (összesen 10 darab) 2016. december 23-ig kizárólag a Mai Manó Ház Könyvesboltjában nyitvatartási időben vásárolhatók meg. A megajándékozott személy 2016. december 27-től a laszlo.baki@maimano.hu e-mailen jelentkezhet, majd ezt követően minden szükséges információt elküldünk a workshoppal kapcsolatban. 

További információ: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473-2660
A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.