Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tom Bianchi képei Amerika legelső meleg turistaparadicsomából: Fire Island Pines - Polaroids 1975-1983 (18+)

2018. július 01. Mai Manó Ház

Az 1945-ben Oak Parkban, Illinoisban született Tom Bianchi amerikai író és fotográfus munkáiban főleg a férfi aktfotózásra specializálódott. Bianchi az Új-Mexikói Egyetemen folytatott politikatudományi tanulmányokat, majd a Northwestern Egyetemen szerzett jogi diplomát és tíz évig gyakorolta a társasági jogot. Később a Columbia Pictures vezető tanácsosává vált. Harmincnégy évesen élete 180 fokos fordulatot vett; feladta jogász állását és a képzőművészet felé fordult. Jogi diplomáját darabokra tépte és később egy festmény részeként használta fel.
Bianchi az 1970-es években az utazásai során jutott el Fire Island-re, amely akkor a fiatal, meleg férfiak mennyországának számított. A sziget egy csoport gyönyörű és karizmatikus meleg férfinak egyfajta utópiaként funkcionált az 1970-es években, amit Bianchi a különleges képein keresztül próbált bemutatni. Bianchi egy SX-70 Polaroid fényképezőgéppel dokumentálta barátai életét Fire Island-on. Ezekből a képekből született 2013-as albuma a Fire Island Pines, amely egy intim bepillantás a 70-es évek meleg kultúrájába. Polaroidjain a meghitt, személyes pillanatokat vagy éppen a féktelen, meleg bulik arcait láthatjuk.
A Fire Island Pines a New York-i Suffolk megyében található Brookhaven város közigazgatási részéhez tartozó terület. A szigetet Amerika első meleg és leszbikus városaként is nevezik, mivel már az 1920-as és 1930-as években is az egyik legnépszerűbb kiránduló célpontja volt az amerikai meleg és melegbarát közösségeknek.
Bianchi így írja le Fire Island-et : „Csukd be a szemed egy pillanatig, és képzeld el, hogy álmaid bulijában vagy! Mindenki, akit szeretsz és aki után rajongsz, ott van körülötted, az a zene szól, amit tizenévesen hallgattál, és nincs olyan hogy rosszul érzed magad. Táncolsz és szeretsz, körbe-körbe forogsz és szeretsz még egy kicsit és aztán minden barátod meghal.”
Bianchi partnere 1988-ban AIDS-ben halt meg és ez arra sarkallta őt, hogy művészetében kizárólag a fényképezésre fordítsa a hangsúlyt. Ennek eredményeképpen számos fotóalbumot publikált, amelyek a meleg férfiak életére fókuszálnak. Fotóalbumaiban a férfi test szépségét meleg nézőpontból mutatja meg, ahol a meleg férfiak közötti szerelem es intimitás a fő hangsúly.
Napjainkban HIV-pozitívként számos olyan projektben tevékenykedik, amelyek az AIDS elleni küzdelemre irányulnak. Egy biotechnológiai vállalat társalapítójaként az új AIDS-gyógyszerek fejlesztésének finanszírozásával is foglakozik. Bianchi jelenleg Kaliforniában, Palm Springsben él. (Muflon)

A galériában látható képek meleg, néha meztelen férfiakat ábrázolnak, csak akkor lépj tovább, ha ez nem zavar és megértetted. 

(forrás: tombianchi.com; loildelaphotographie.com; faheykleingallery.com; wmagazine.com)

Az egyik legsimertebb meleg fotóművész Robert Mapplethorpe első Polaroid gépét Sandy Daley filmestől kapta kölcsön 1970-ben. Kedvelte ezt a technikát, felfedezte az instant képkészítés előnyeit és rengeteg polaroidképet készített barátairól és magáról. Mapplethorpe homoerotikus polaroid-felvételeiből ITT találsz egy válogatást.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása