60. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban – Birtalan Zsolt: Az utcai fényképezés

2018. október 02. Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház 60. Képíró-képolvasó hétvégéjén 2018. november 24-25-én rendezzük meg az utcai fényképezéssel kapcsolatos workshopunkat.  A kurzuson Birtalan Zsolt fotóművész, a Szellemkép szabadiskola előadójának vezetésével a résztvevők betekintést nyerhetnek a street photography rejtelmeibe.
A kétnapos, kétszer 6 órásra tervezett workshopon két előadást is meghallgathatsz, az egyiket André Kertész, a másikat Lucien Hervé munkáiról. Birtalan Zsolt nem fotóesztéta vagy fotótörténész szemmel, hanem gyakorló fotósként mutatja be a két világhírű, magyar származású fotográfusok munkáit. Kertészt mint a lírai, költői megközelítés mesterét, Hervét pedig a szerkesztés, kompozíció tekintetében elemzi majd.
A program második felében Birtalan Zsolt vezetésével a résztvevők a workshopon megszerzett elméleti tudás birtokában a Mai Manó Házban és környékén fényképeznek, ezután az elkészült képeket együtt átnézik és Birtalan Zsolt segítségével elemzik. 

Az 1967-ben született Birtalan Zsolt középiskolás korában kezdett el fényképezni, az első budapesti World Press Photo-kiállítás és az 1984-es André Kertész-kiállítás hatására. Érettségi után a Práter utcai szakiskolában tanult, majd a Népszabadsághoz került fotólaboránsnak. Dolgozott napilapnál, majd magazinoknál fotósként, reklámfotó-stúdióban, később tíz éven át a legnagyobb hazai magazinkiadónál képszerkesztőként. Az utóbbi években szabadúszóként az alkalmazott fotós munkák mellett az önálló alkotó munkára koncentrál. 

Szombat:
12:00-14:00 Előadás Lucien Hervé
14:00-16:00 Fotózás a környéken a megbeszélt szempontok szerint (Lucien Hervé)
16:00-18:00 Előadás André Kertész és kis Photoshop workflow

Vasárnap:
10:00 Találkozó a Ház előtt és 2 óra fotózás a környéken (André Kertész)
12:00-16:00 A szombati képek közös megnézése, értékelése, a vasárnap délelőtti fotók kiértékelése ill. Photoshop fekete-fehér workflow, kérdések/válaszok.

A program ideje alatt Birtalan Zsolt a saját képeiből is tart egy bemutatót. A Mai Manó Házban megrendezett Weegee kiállításunkat pedig szombaton 18.00 után vagy vasárnap 16.00 után is megtekinthetitek.

Az eseményre minden hely elkelt, de az előadóval egyeztetve, a tematikát megtartva 2018. november 17-18-án is rendezünk egy workshopot. Amennyiben szeretnél részt venni, kérlek írj egy e-mailt a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címre.

Részvételi díj: 6.000.-Ft/fő/hétvége, amely összegért a kurzuson való részvételmellett, lehetőséget biztosítunk WEEGEE - A HÍRES (1935-1960) című kiállításunk megtekintésére és a workshop napján kedvezményesen vásárolhatsz a Mai Manó Könyvesboltban is. 
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem, 1065 Budapest, Nagymező u. 20.
Jelentkezés: Jelentkezni a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címen lehet. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze és a részvételi díj kifizetése után válik teljessé. A már regisztráltak 2018. november 15-ig tudják visszamondani a jelentkezésüket, ebben az esetben a befizetett teljes összeget visszautaljuk. A határidőn túli lemondásokat kizárólag a Mai Manó Házban levásárolható utalvánnyal tudjuk kompenzálni. Kérem, ezt minden jelentkező vegye figyelembe! 
Résztvevők száma: maximum 10 fő. 
Jelentkezési határidő: 2018. november 20. 
További információ: laszlo.baki@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása