Mai Manó Online Fotóegyetem - Bácsi Róbert László fotográfussal Winkler Nóra beszélget

Mai Manó Online Fotóegyetem - Bácsi Róbert László fotográfussal Winkler Nóra beszélget

2019. január 11. Mai Manó Ház

Főképp a dokumentarista fotográfia érdekel, illetve a portré- és a társadalomábrázolás áll legközelebb hozzám. Szívesen fényképezem a különböző országok kultúráját az ott élő emberek életét, ezért igyekszem sokat utazni, hogy újabb és újabb riportokat tudjak készíteni. A fotózás és az utazás az évek alatt teljesen összekapcsolódott számomra. Évekkel ezelőtt jártam Észak-Indiában, a Himalájában az ottani buddhizmust fényképeztem, így nagyon közel kerültem az emberekhez és a vallásukhoz. Hat éve elkezdtem egy nagyobb fotósorozatot a Hegyi-Karabah tartományról és Transznisztriáról. Célom, hogy még több ilyen autonóm területre eljussak és fényképezni tudjam az ottani életet és a nehézségeket, amivel az embereknek szembe kell néznie.
2010-ben két kollégámmal létrehoztuk a Pictorial Collective fotográfusokból álló csoportot. Létrejöttét az motiválta, hogy olyan fotográfiai közösség alakuljon, amelyben a tagok egymástól függetlenül, de egymást inspirálva dolgozhatnak. Fontos számunkra a mindennapi helyzetek, különféle problémák bemutatása egyéni véleménnyel és látásmóddal. A természet szeretete nagyon közel áll hozzám. Sokat túrázom és évek óta rendszeresen sziklát mászom. Régóta tervezem, hogy egy olyan fotósorozatot készítsek, amiben a sziklamászás is fontos szerepet kap.

És hogy mostanában mivel foglalkozik Bácsi Róbert László, azt az Útközben programsorozatunk beszélgetésén mesélte el, ahol a fotográfust Winkler Nóra kérdezte. 

utkozben_bacsirobert.jpgFotó: Németh Dániel: Bácsi Róbert László és Winkler Nóra az Útközben programsorozatunkon, 2017. október

Az előadást 2017. október 26-án rögzítettünk a Mai Manó Ház Napfényműtermében. 

 

Hamarosan újabb előadással jelentkezünk, addig nézd meg a korábbiakat is!