62. Képíró-képolvasó hétvége: Cianotípia-készítés Vékás Magdolnával

62. Képíró-képolvasó hétvége: Cianotípia-készítés Vékás Magdolnával

2019. február 01. Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház 62. Képíró-képolvasó hétvégéjén 2019. március 2-3-án rendezzük meg az archaikus technikával kapcsolatos workshopunkat. A Vissza a jövőbe - A 19. század a 21. században című kiállításunk eseményeként a kurzus résztvevői betekintést nyerhetnek egy régi fotókészítési eljárásba, a cianotípia készítésébe. Az egynapos kurzust Vékás Magdolna Balogh Rudolf-díjas fotóművész vezeti. A cianotípia leggyakrabban papír alapú hordozóra kerül, de a textil, bőr és a fa sem ritka. Workshopunkon ezeket is kipróbálhatjátok.

ke_p_a_ke_pben.jpgFotó: Patkós Tamás: Kép a képben, Egy fotó a Képíró-képolvasó hétvégéről, 2010 © Patkós Tamás

Születtem 1956. július 23-án, Budapesten. A középiskola befejezése után a Dési Huber István szakiskola fényképész tanulója lettem. 1977-től tíz évig a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum fotósaként dolgoztam.1977-ben felvételt nyertem a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába, 1982 óta tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Szövetségének. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe 1987-ben léptem be. 1988-óta dolgozom régi fotótechnikákkal, leggyakrabban cianotípiával,albuminnal, sópapírral. Képeim számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek Magyarországon és külföldön. 2000-ben Balogh Rudolf díjjal ismerték el munkásságomat. - írta Vékás Magdolna a fotografus.hu oldalon. 

dscf9114.JPGFotó: Telek Balázs: Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban, 2006 © Telek Balázs

 


Részvételi díj: 3.000.-Ft/fő/nap, amely összegért a kurzuson való részvétel mellett, lehetőséget biztosítunk a Vissza a jövőbe - A 19. század a 21. században című kiállításunk megtekintésére és a workshop napján kedvezményesen vásárolhatsz a Mai Manó Könyvesboltban is.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem, 1065 Budapest, Nagymező u. 20.
Jelentkezés: Jelentkezni a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címen lehet. A jelentkezésnél kérlek jelezd, hogy szombaton vagy vasárnap szeretnél-e jönni. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze és a részvételi díj kifizetése után válik teljessé. A már regisztráltak 2019. február 15-ig tudják visszamondani a jelentkezésüket, ebben az esetben a befizetett teljes összeget visszautaljuk. A határidőn túli lemondásoknál nincs lehetőség kompenzálásra. Kérem, ezt minden jelentkező vegye figyelembe!
Résztvevők száma: maximum 10 fő/nap
Jelentkezési határidő: 2019. február 28.
További információ: laszlo.baki@maimano.hu