Válogatás a világ egyik leghíresebb képügynökségének vasárnap készült fotóiból

2019. szeptember 15. Mai Manó Ház

A legenda szerint a Magnum Photos megalapítását egy informális találkozó előzte meg a Museum of Modern Art (Modern Művészeti Múzeum) Nyugati 53. utcai épületének tetején lévő étteremben valamikor 1947 áprilisában vagy májusában. Ami viszont biztos, ugyanezen év május 22-én, egy csütörtöki napon a Magnum Photos Inc.-t (Rt.) bejegyezték New Yorkban. Az alapszabály egyik fontos pontja volt, hogy a tagok szabadon dönthettek, hogy milyen projekteken és mennyi ideig szeretnének dolgozni.
Mivel a történelem sem tart szabadnapot, ezért a Magnum fotóriporterei is folyamatosan azért dolgoztak, hogy megörökítsék mindennapjaink fontosnak vélt pillanatait az utókor számára. Akár vasárnap is. 
A Magnum Photos csapatát erősítő Guy Le Querrec (Párizs, 1941) a vasárnapi fotózásban élen járt, hiszen a Magnum online gyűjteményében több ezer képe található, amelyet vasárnap fényképezett.

Mai bejegyzésünkben - Variációk rovatunkban - a Magnum Photos képügynökség archívumában található, vasárnap készült fotókból válogattunk. A galériát a képre kattintva találod. 

(forrás: magnumphotos.com)

Ezen a linken olyan neves, nem csak a Magnum csapatát erősítő fotóművészek képeit láthatjátok, amelyek szintén vasárnap készültek.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása