Megmutatták a Brown nővérek 2018-ban készült csoportképét

Megmutatták a Brown nővérek 2018-ban készült csoportképét

2019. szeptember 19. Mai Manó Ház

A Brown nővéreket 1974 óta évente fényképező Nicholas Nixon egy interjúban mesélte el, hogy ezzel a sorozattal - mely a világhírt hozta meg számára - bizonyos módon bekapcsolódott a családi hagyományokba, hiszen a nővéreket gyerekkorukban az édesapjuk fényképezte minden évben. Ezekből a képekből készültek a karácsonyi üdvözlőlapok, de Nixon mindig is lázadt ezek ellen, mert a lányok mindegyik képen mosolyogtak, melyet egyfajta hazugságként értelmezett.
„Eleinte sértett, mert ez olyan volt, mintha hamis képeket küldtek volna karácsonyra, de most már látom, hogy ezekkel a képekkel csak azt üzenték, hogy boldogok vagyunk. Úgy gondolom, hogy a Brown Sisters sorozat általam készített első képe a közvetlenség és a valódi érzelmek miatt tetszett meg azonnal a lányoknak, és valószínűleg pont ez volt az oka, hogy a szülőknek viszont nem tetszett.”

A négy lánytestvér Bebe, Heather, Mimi és Laurie immár negyvenötödször (az 1974-ben készült legelső képet nem találták elég jónak, így az nem része a sorozatnak) is odaállt Nixon fényképezőgépe elé, hogy egy újabb képpel gyarapodjon a Brown Sisters című ikonikus sorozat. A Fraenkel Gallery - melynek gyűjteményét a fotográfus képei is erősítik – a tavaly készült portrét a Twitterén mutatta be. Mai bejegyzésünkben ezt a képet láthatod. 

nn-2018.jpgFotó: Nicholas Nixon: The Brown Sisters, Brookline, Massachusetts, 2018 © Nicholas Nixon/Fraenkel Gallery

(forrás: fraenkelgallery.com)

A Brown nővérekről készült világhírű portrésorozatot (1975-2016) - mely évek óta a Mai Manó Ház Blog legnézettebb posztja - ITT tekintheted meg.