Coco Chanel & Marilyn Monroe - A kiállítás, ami először lett volna látható Magyarországon

2020. március 18. Mai Manó Ház

A Mai Manó Házban tegnap, 2020. március 17-én nyitottuk volna meg Douglas Kirkland fotókiállítását.
Az 1934. augusztus 16-án Torontóban született Kirkland a riportfotó aranykorában kezdett el dolgozni a Look magazinnál, majd az 1960-as és ’70-es években a Life-nál. Emellett fotózott a The Sunday Times Magazine, a The New York Times Magazine, vagy a Town & Country Magazine lapoknak is. Douglas Kirkland a ’60-as évektől kezdve több mint kétezer megbízásnak tett eleget, Marilyn Monroe-tól Angelina Jolie-ig hatszáznál is több hírességről készített fényképet.
Kirkland 1962-ben 21 napon át volt Coco Chanel mellett, ekkor készítette róla a hatvan képből álló sorozatot. Egy évvel korábban, 1961-ben a kor szexszimbólumával, Marylin Monroe-val töltött el egy varázslatos estét, amit 55 képen örökített meg. A Douglas Kirkland: Coco Chanel - Mítosz és Elegancia és a Douglas Kirkland: Egy este Marilyn Monroe-val című sorozatok most először lennének láthatóak Magyarországon.

A kiállítással elkészültünk, ám a látogatóink és saját magunk egészségének védelme érdekében már a megnyitót sem tudtuk megtartani. Mivel a Mai Manó Ház jelenleg határozatlan ideig zárva tart, ezért most itt a blogunkon mutatunk nektek egy kis ízelítőt ebből a két izgalmas, a világsztárok életébe betekintő kiállításból. Terveink szerint hamarosan mindkét sorozatról külön-külön is olvashatsz majd a Blogunkon.

 

DOUGLAS KIRKLAND: COCO CHANEL & MARILYN MONROE
Kurátorok: Marta Cannoni, Livia Corbò, Baki Péter

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása