Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kasmíri rendkívüli állapot és a hongkongi zavargások fotósai nyerték az idei Pulitzer-díjakat

2020. május 05. Mai Manó Ház

Átadták az Egyesült Államokban az idei Pulitzer-díjakat – tudósít az MTI. Az AP amerikai és a Reuters hírügynökségeket a fotóriport kategóriában jutalmazták: az amerikai fotósok a kasmíri rendkívüli állapotról, a britek pedig a hongkongi zavargásokról készített sorozataikért kaptak Pulitzer-díjat és a vele járó 15.000 dolláros pénzösszeget.

A képre kattintva a teljes sorozatokat is megtekintheted. A sajtófotók némelyike felkavaró lehet, kérlek ezt a megtekintés előtt vedd figyelembe.

Feature Photography kategória – I. hely
Az Associated Press fotósai: Channi Anand, Mukhtar Khan és Dar Yasin: Kasmíri rendkívüli állapot (20 fotó)

kashmirendlesswar_finaledit_pulitzer_013.jpgFotó: Mukhtar Khan: A 6 éves Muneefa Nazir, akinek jobb szemét egy gumilövedék sértette meg, Kashmír, 2019. szeptember 17. © AP

Breaking News Photography kategória – I. hely
Reuters fotósai: Hongkongi zavargások (20 fotó)

hong_kong_707_0.jpgKormányellenes tüntetők könnygázfelhőben állnak az egyetem előtt, Hongkong, 2019. szeptember 12. © Reuters

 

(forrás: pulitzer.org)

A Pulitzer-díj az egyik legrangosabb amerikai szakmai kitüntetés, melyben a nyomtatott és online újságírásban, valamint az irodalomban, zenében, s egyéb művészeti ágakban elismerésre méltó alkotók részesülnek évről évre. A makói születésű amerikai újságíró és sajtómágnás Joseph Pulitzer (Pulitzer József, Makó, 1847. április 10. – Charleston (Dél-Karolina, USA), 1911. október 29.) hagyatékából létrehozott kitüntetést a Columbia Egyetem újságírói kara (Columbia University Graduate School of Journalism) adja ki 1917 június 4. óta. A fotográfia műfajában 1942-től osztanak díjakat.
A díj történetének legmegrázóbb fotóiból készült összeállításunkat ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása