#TimeforNature – Beszélgetés az első magyar World Press Photo díjazott fotográfusnővel

2020. június 04. Mai Manó Ház

1972. június 5-én nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája, ahol a résztvevők javaslatára egy határozatban nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánították a tanácskozás kezdőnapját, június 5-ét.
A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együttgondolkodást és a közös cselekvést, valamint terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.
A Föld védelmében tett lépéseinket immár 48. alkalommal ünnepeljük, ebben az évben a #TimeforNature a világnap mottója. Ez alkalomból a World Press Photo szervezői egy különleges beszélgetésre invitálnak, melynek egyik résztvevője a környezetvédelmi kategória idei nyertese, Horváth Eszter lesz, aki nemrég a Punkt-nak adott egy hosszabb interjút.

punkt-ezen-a-teruleten-nem-lehet-kapkodva-letezni-interju-esther-horvathtal-21.jpgFotó: Esther Horvath: From the serie Changing Arctic, 2015 © Esther Horvath 

A World Press Photo House LIVECAST második adására olyan fotósokat és szervezeteket hívtak meg, akik munkájukkal ösztönzik a természet védelmét, hogy beszéljenek ezekről a kezdeményezéseikről és projektjeikről.
Egy rövid regisztráció után a Zoom rendszerén keresztül követhetjük a péntek délután 16.00 órakor kezdődő beszélgetést, ahol Lars Boering a World Press Photo Alapítvány ügyvezetőjének moderálásával Horváth Eszter mellett többek között Cristina Mittermeier mexikói tengerbiológus és fotográfus is beszél majd munkájáról és a környezetvédelem fontosságáról. 

cristinamittermeier-eggyolkjellyfish-1024x683.jpgFotó: Cristina Mittermeier: Egg Yolk Jellyfish Salish Sea, British Columbia, Canada © Cristina Mittermeier


Az előadásra ezen a linken lehet regisztrálni.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása