Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Válogatás a Google Street View Magyarországon készült furcsa, szomorú és meghökkentő képeiből

2020. szeptember 06. Mai Manó Ház

A Google utcaképeit speciális kamerával felszerelt személyautókkal készítik, és a felvételeket egy számítógépes szoftver fűzi össze panorámaképpé úgy, hogy az emberek és a járművek azonosításának megakadályozása érdekében az arcok és a rendszámtáblák mindig elmosódottak.
A szolgáltatást rendszeresen támadják a magánszférát védő szervezetek, hiszen gyakran előfordul, hogy ezek a járművek által készített nagy felbontású képek olyan részleteket is tartalmazhatnak, melyeken a látható személyek bizonyosan nincsenek tudatában annak, hogy őket majd az interneten publikálják. Ennek ellenére vagy éppen ezért elterjedt szórakozás lett a hírességek és főként a szokatlan jelenetek rögzítése.
A Google különféle projektjei több művészt is megihlettek már. Piti Marcell a Google Earth segítségével utazta be Magyarország különböző helyeit, és a képeket a szoftveren keresztül, eredeti formájukban töltötte le, majd azt fekete-fehérre és negatívba fordította át, mindezt a képen szereplő információk manipulálása nélkül. Ezekből a képekből – melyeket már a Mai Manó Házban is kiállítottuk –  ITT találsz egy válogatást.
Richard Kolker pedig a Google Street View segítségével mutatta meg, hogy napjainkra mennyit változtak a legendás fotóművészek ikonikus képeinek helyszínei. Ezt a különleges sorozatot ITT találod.

De a Google Street View képei önmagukban is nagyon érdekesnek lehetnek, ezekből is mutattunk már be válogatást a Mai Manó Ház Blogon, most pedig egy speciális összeállítással készültünk, melyben olyan képeket láthattok, melyek mindegyike Magyarországon készült.

A bejegyzésben látható képek némelyike prostituáltakat, míg egy másik kép halott állatot ábrázol, ezért csak akkor nézd meg a válogatást, ha ezt tudomásul vetted! A galériát a képre kattintva találod. 

(forrás: streetviewfun.com; 444.hu; google-street-view.com; erdekesvilag.hu)

Az 1981-ben Kanadában született Jon Rafman több mint egy évtizede üldögél az íróasztala mellett, hogy képeket gyűjtsön a Google Street View kilenc szeme elnevezésű projektjéhez. Kezdetben a nyers képek zajos, amatőr esztétikája vonzotta, és elmondása szerint a Google Street View böngészése ugyanazt az érzést váltotta ki belőle, amelyet korábban az utcai fényképezés során érzett. Ez a végtelenül gazdag aranybánya rendkívüli lehetőséget adott arra, hogy új módon fedezze fel, értelmezze a világot. Rafman válogatását ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása