Válogatás a Mobile Photography Awards 2021 díjnyertes képeiből

2022. március 04. Mai Manó Ház

A kanadai székhelyű Mobile Photography Awards (MPA) szervezői 11. alkalommal hirdették ki a nemzetközi fotográfia okostelefonnal készített legjobb alkotásait. A 2011-ben alapított Mobile Photography Awards a legrégebben zajló nemzetközi verseny a kizárólag mobiltelefonon vagy táblagépen készült és szerkesztett fényképek számára. Daniel Berman – az MPA alapítója, Torontó közelében dolgozó fotográfus és filmes – elmondta, hogy még mindig az iPhone-t használják a legszélesebb körben a pályázók, de ebben az évben számos más típusú kamerás okostelefonnal készült munkát is díjazott a zsűri.

A 11. MPA az Év fotográfusa fődíjat Liu KunKun sanghaji amatőr fotográfusnak ítélte oda, akinek a zsűri indoklása szerint kiemelkedő tehetsége van a minimalista ábrázoláshoz, valamint erős szín- és érzelemhasználat jellemzi műveit. Liu KunKun a díj mellé 3000 dolláros pénzdíjat is kapott.

A zsűri több mint 90 országból több mint 5500 beküldött fotó közül választotta ki a győzteseket. Az MPA 12 tematikus kategóriában díjazta a pályamunkákat, köztük a tájképeket, a portrékat és az utcai fényképezést. A tizenkét kategóriagyőztes mindegyike 500 dollár pénzjutalomban részesül. 

mpa_grandprize_liu_kunkun3.jpgFotó: Liu KunKun 

mpa_grandprize_liu_kunkun2.jpgFotó: Liu KunKun

mpa_grandprize_liu_kunkun8.jpgFotó: Liu KunKun

where_are_you_roy_pan_streetphoto_iphonexs.jpg

the_garden_mind_erika_brothers_visualfx.jpg

street_cleaner_jason_liu_silhouettes_iphone11.jpg

A kategóriagyőztesek mellett Esszé kategóriában is díjazták a legjobb mobiltelefonnal készült képeket, ebben a szekcióban magyar siker született. 

keresnyei_collage_1st.jpgFotó: Keresnyei Vince

 

A pécsi fotográfus, Keresnyei Vince pánikbetegséget feldolgozó díjnyertes képeit ezen a linken lehet megtekinteni.

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása