Magyar fotósokat is kiemeltek az iPhone Photography Awards 2022 idei versenyén

2022. szeptember 18. Mai Manó Ház

Az első iPhone-ok 2007 júniusában indultak hódító útjukra, melyek drasztikusan megváltoztatták a piac fejlődését, az Apple telefonjának sikere pedig azóta is töretlen. Ugyanebben az évben megalapították az iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) díjat, mely az iPhone-t (vagy azóta már iPadet is) használók kreativitását díjazza. A fotópályázatra több ezer nevezés érkezett, a világ minden tájáról, többek között Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából, Kínából, Egyiptomból, Franciaországból, Görögországból, Indiából, Olaszországból, Japánból, Hollandiából, San Marinóból, Lengyelországból, az Egyesült Királyságból vagy az Egyesült Államokból. A beérkezett pályaművekből egy többlépcsős folyamat során választotta ki a zsűri a nyerteseket.

A nevezési díj befizetésén felül alapkövetelmény a versenyben való részvételhez, hogy a pályázó iPhone-t vagy iPadet használjon a kép készítésekor. Bár az IOS alkalmazások használata engedélyezett, a képek manipulálása – például Photoshopban – kizáró tényező. A díjak nem mindennapiak: a kategória nyertesek egy-egy aranyrúddal lesznek gazdagabbak, a második és harmadik helyezést elért versenyzők pedig platinarudat kapnak a világ egyik legismertebb aranypénzverdéjéből. 

Az Év fotográfusa díj mellett az alábbi 16 kategóriában osztottak ki díjakat: Absztrakt, Állatok, Építészet, Gyermekek, Városi élet/Városkép, Táj, Környezet, Életmód, Természet, Emberek, Portré, Sorozat, Csendélet, Utazás, Naplemente, Egyéb.

Mai bejegyzésünkben az iPhone Photography Awards pályázat Honorable Maentions Winners szekciójának képeiből válogattunk.  

stuart_bass-california.jpegFotó: Stuart Bass © IPPAWARDS 

krid_karnsomdee-thailand.jpegFotó: Krid Karnsomdee © IPPAWARDS 

wei_dong-china.jpgFotó: Wei Dong © IPPAWARDS 

stavan_bhagora-india.jpgFotó: Stavan Baghora © IPPAWARDS 

alex_nadar-india.jpgFotó: Alex Nadar © IPPAWARDS 

steven_trout-pennsylvania.jpegFotó: Steven Trout © IPPAWARDS 

wei_xiong-china.jpgFotó: Wei Xiong © IPPAWARDS 

ning_li-china.jpgFotó: Ning Li © IPPAWARDS 

emesem.jpgGyermekek kategória – Honorable Mentions Winners
Fotó: Morris Emese © IPPAWARDS 

csaba_daroczi-hungary.jpgÁllatok kategória – Honorable Mentions Winners
Fotó: Daróczi Csaba © IPPAWARDS 

peter_akos_fodor-hungary.jpgCsendélet kategória – Honorable Mentions Winners
Fotó: © Fodor Péter Ákos © IPPAWARDS


Az idei iPhone fotópályázat kategóriáinak győztes képeit, az okoseszköz típusát, valamint az Év fotográfusa munkáját ezen a linken lehet megtekinteni.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása