Variációk – Magnum Photos

2014. július 02. Mai Manó Ház

Magnum. Akit érdekel a fotográfia, az ismeri a képek világának vezető szaktekintélyét, amely nagy mértékben befolyásolja a világról alkotott képünket. Amikor egy fotográfia mellett látjuk a leghíresebb fotóügynökség nevét, akkor megbizonyosodunk arról, amit már úgyis tudtunk: ez csakis Magnum fotó lehet. A Magnum alapítóinak fekete-fehér fényképei nemcsak befolyásolták a modern fényképezésről alkotott fogalmainkat, hanem mindenekelőtt ténylegesen ki is alakították azokat. Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Werner Bischof és Ernst Haas képeiből megtanultuk, hogy hogyan lássunk, hiszen ezek a fotósok képesek voltak felismerni a képek erejét és ezt a hatalmat a saját kezükbe vették.
Júniusban a Facebook oldalunkon található NAP FOTÓJA rovatunkba az ELSŐK és a KONTAKTOK kiállításokhoz kapcsolódva a Magnum fotóügynökség képeiből válogatunk. (A válogatás nem egyezett meg a kiállítás anyagával.) A heti kedvenceket minden héten hétfőn, éjfél után pár perccel a HÉT FOTÓJA rovatunkban találtátok, mai bejegyzésünkben pedig azokat a képeket láthatjátok, amik bár nagy népszerűségnek örvendtek Facebook rajongói oldalunkon, de a lájkok száma alapján mégis lemaradtak a HÉT FOTÓJA titulusról. 

HerbertList.jpgFotó: Herbert List: Svájc, Lake Lucerne (Lac des Quatre-Cantons). 1936. © Herbert List/Magnum Photos 

WayneMiller.jpgFotó: Wayne Miller: Illinois. Chicago. 1947. A girl "reading" Ebony magazine. © Wayne Miller/Magnum Photos 

EveArnold.jpgFotó: Eve Arnold: Marilyn Monroe, Nevada, 1960. © Eve Arnold / Magnum Photos

ian_berry1976.jpgFotó: Ian Berry: Ivory Coast, 1976 © Ian Berry / Magnum Photos 

mccurry_2002.jpgFotó: Steve McCurry: Peshawar, 2002 © Steve McCurry / Magnum Photos

(forrás: magnumphotos.com)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása