XLIX. Képíró-képolvasó hétvége - Épületfényképezés

2014. október 11. Mai Manó Ház

XLIX. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban
Architektúra workshop Molnár Zoltán fotográfus vezetésével
2014. november 15-16.

A Magyar Fotográfusok Háza XLIX. Képíró-képolvasó hétvégéjén - Molnár Zoltán fotográfus vezetésével - a kurzus résztvevői betekintést nyerhetnek az épületfényképezés rejtelmeibe. A kétnapos elméleti és gyakorlati részt is tartalmazó workshopon lehetőség adódik az idén 120 éves épület fotózására műszaki- és középformátumú fényképezőgéppel is. A program során a résztvevők megismerkedhetnek az architektúra fotográfia képi sajátosságaival és annak alkalmazásával, de a hétvégén az expozíció, a fénymérés, a közép- és műszaki fényképezőgépek felépítése, az objektívek, a gyújtótávolság és a felvételi nyersanyagokról is szó esik majd. A program során a résztvevők az épület részletét, homlokzatát kiemelő fotografálást, az épület környezetét dekorációként felhasználó fényképezést és az épület által ébresztett érzelmek vizuális közvetítését sajátíthatják el. Molnár Zoltán a fekete-fehér negatív alapfokú labortechnika használatát is ismerteti, majd a workshop végén a gyakorlati feladatokat a résztvevőkkel közösen kiértékeli. 

molnarzoltan_budapest_haros02.jpgFotó: Molnár Zoltán: Budapest haros 

molnarzoltan_barcelona.jpgFotó: Molnár Zoltán: Barcelona, 2000 

Részvételi díj: 8.000.-Ft/fő, mely összegért megtekintheted a Ház aktuális kiállításait és a workshop mindkét napján 10 % kedvezménnyel vásárolhatsz a Mai Manó Könyvesboltban is.

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Résztvevők száma: maximum 10 fő
Jelentkezési határidő: 2014. november 8. 22.00 óra
Jelentkezni személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet) vagy online, a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címen lehet. Amennyiben átutalással fizetnél, jelezd e-mailben!
A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze, de a regisztráció csak a részvételi díj befizetése után válik élessé. A már regisztráltak 2014. november 5-ig tudják visszamondani a jelentkezésüket, ebben az esetben a befizetett teljes összeget visszautaljuk. A határidőn túli lemondásokat kizárólag a Mai Manó Házban levásárolható utalvánnyal tudjuk kompenzálni. Kérem, ezt minden jelentkező vegye figyelembe!
További információ: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473-2660 

A regisztrált jelentkezők részére a szükséges nyersanyagok, eszközök biztosítva lesznek, viszont állványt, fényképezőgépet (lehet digitális vagy analóg, középformátumú vagy kisfilmes fényképezőgép egyaránt) és laptopot aki tud, hozzon magával.

molnarzoltan_Skopje_2005.jpgFotó: Molnár Zoltán: Skopje, 2005

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása