A Mai Manó Könyvesbolt karácsonyi ajándékötletei 3.

2016. november 26. Mai Manó Ház

Támogasd a Mai Manó Házat és vedd meg a karácsonyi ajándékokat Budapest legjobb fotós könyvesboltjában! Nálunk elkerülheted a sorban állást és egy fotókiállítást is megnézhetsz vásárlás közben. A Mai Manó Ház kiadványaival, ritka és vadonatúj fotóalbumokkal, eredeti, szignált fotográfiákkal, képeslapokkal, kedvezményekkel és közkívánatra manós táskával is várunk mindenkit szeretettel december 23-ig Budapest fotóutcájában, a Nagymező utcában. 

Magnum. Akit érdekel a fotográfia, az ismeri a képek világának vezető szaktekintélyét, amely nagy mértékben befolyásolja a világról alkotott képünket. Amikor egy fotográfia mellett látjuk a leghíresebb fotóügynökség nevét, akkor megbizonyosodunk arról, amit már úgyis tudtunk: ez csakis Magnum fotó lehet. A Magnum alapítóinak fekete-fehér fényképei nemcsak befolyásolták a modern fényképezésről alkotott fogalmainkat, hanem mindenekelőtt ténylegesen ki is alakították azokat. Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Werner Bischof és Ernst Haas képeiből megtanultuk, hogy hogyan lássunk, hiszen ezek a fotósok képesek voltak felismerni a képek erejét és ezt a hatalmat a saját kezükbe vették.
A Mai Manó Ház Könyvesboltjában a Magnum fotográfusainak képei képeslap formájában is megvásárolhatók. 

magnumkepeslap.jpgFotó: Magnum fotók képeslapokon a Mai Manó Könyvesboltban. Ára: 250 forint/darab

A Mai Manó Ház 2016 januárjában mutatta be Magyarország egyik jelentős magángyűjteményét, Alföldi Róbert fotográfiai kollekcióját. A legkevesebb, amit a gyűjteményről mondhatunk, hogy hézagpótló. Nincs ma Magyarországon egyetlen intézmény sem, amely ekkora (több mint ötszáz mű), ennyire szisztematikusan és egyúttal a minőségre érzékenyen fölépített gyűjteménnyel rendelkezne a magyar neoavantgárd fotóművészetről, illetve a képzőművészek fotómunkáiról. A kiállítással egy időben magyar nyelven jelent meg a gyűjteményt bemutató - 300 fotóval illusztrált - reprezentatív katalógus, mely a Mai Manó Ház Könyvesboltjában vásárolható meg. (A katalógusból angol nyelvű kiadás is készült.)
A fotóra kattintva A múlt szabadsága - Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből című katalógusból 10 képet találsz. 

bookview_osszesitett_jpg.jpgFotó: A múlt szabadsága - Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből (2016) című könyv borítója.
Méret: 250x315 mm, Oldalszám: 292 oldal
Ára: 7.990 forint

A Mai Manó Ház több mint tízéves múlttal rendelkező Képíró-képolvasó hétvégéit a fényképezést kedvelő, lelkes amatőröknek szánjuk. A workshopokra semmilyen szakmai előképzettség nem szükséges, a programokra 14 éves kortól bárki jelentkezhet, az előadások, workshopok szakmai nívóját az előadóink kiváló pedagógiai érzéke is biztosítja. Ezért is gondoltuk úgy, hogy olvasóink környezetében idén karácsonykor sokan örülnének egy-egy ilyen workshopra jogosító kuponnak. Vékás Magdolnát kértük fel, hogy legyen az előadója az archaikus fotótechnikai eljárásokat bemutató workshopnak, melyet 2017 februárjában rendezünk meg. A részvételre jogosító ajándékkuponok limitált példányban a Mai Manó Ház Könyvesboltjában vásárolhatók meg.
A fotóra kattintva a februári programról olvashatsz. 

kepirokupon2017.jpgFotó: 57. Képíró-képolvasó hétvége, ajándékkupon.
Megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban. Ára: 6.000 forint

Az ajánlataink - melyek megvásárolhatók a Mai Manó Könyvesboltban vagy megrendelhetők e-mailen - a készlet erejéig érvényesek.

A jövő héten újabb ajándékötletekkel jelentkezünk.

Mai Manó Galéria és Könyvesbolt
1065, Budapest, Nagymező utca 20.
Minden hétköznap: 14:00 - 19:00
Hétvégén: 11:00 – 19:00
Ünnepnapokon zárva
Telefon: 473-2669
E-mail: bookshop@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása