XL. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban - SZILÁGYI LENKE

2012. október 11. Mai Manó Ház

TÉMA: A digitális fotó újfajta kreatív lehetőségei
Elméleti-gyakorlati bemutatóval
2012. november 24-25. 11.00-17.00

A Magyar Fotográfusok Háza XL. Képíró-képolvasó hétvégéjén a workshop résztvevőit Szilágyi Lenke kalauzolja el a digitális fotózás - azon belül a panoráma fényképezés - világába.

Ő azon kevesek közé tartozik, aki bármit és bárhol is fényképez, azt mindig is a rá jellemző módon teszi. Ő az, aki különös lelki-érzelmi nyitottsággal tekint mindarra, ami körülveszi őt és ezt erőteljes atmoszférateremtő képességgel teszi képben láthatóvá. Azt a világot mutatja meg, ami a kívülálló számára egyfajta teremtett valóságként képzelhető el. Szilágyi Lenke e különös realitás dokumentálása közben is megőrzi emberábrázolásának elemi erejét, lélekbenézésének tisztaságát. (Csizek Gabriella) 


szl2.jpgFotó: Szilágyi Lenke

A workshop ugyanazokat a témákat érinti mindkét nap, szombat és vasárnap. Az elméleti részben megismerhetitek a a digitális fotó újfajta kreatív lehetőségeit, de analóg saját munkák bemutatása is szerepel majd az előadásban. Szilágyi Lenke ismertet néhány példát olyan művekre illetve alkotókra, akik vagy nem rendeltetésszerűen használják a fotográfiai eszközöket, vagy olyan újfajta megközelítéseket tárnak fel, amelyek által továbbgondolják az egész médium hatóköreit. Ezeket vetítve is bemutatja. A digitális fotózásról szóló elméleti részben az alábbi technikákat ismerhetitek meg közelebbről: kompozit képek, asztrotájkép, panoráma, gömbpanoráma, szintén példákkal illusztrálva. A workshop gyakorlati részében pedig a panoráma fényképezés rejtelmeibe merülhettek el.


szl1.jpgFotó: Szilágyi Lenke

Részvételi díj: 5000.-Ft/fő/nap, mely összegért a kurzuson való részvétel mellett megtekintheted a Ház aktuális kiállításait is és a workshop napján kedvezményesen vásárolhatsz a Mai Manó Könyvesboltban.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem 
Résztvevők száma: maximum 10 fő/ nap 
Jelentkezési határidő: 2012. november 20.
A résztvevők digitális fényképezőgépet és ha megoldható, akkor laptopot (telepített Photoshop szoftverrel) is hozzanak magukkal!

Jelentkezni személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet) vagy a laszlo.baki@maimano.hu lehet. Amennyiben átutalással fizetne, kérem e-mailben jelezze. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.
További információ: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473-2660

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása