XLIII. Képíró-képolvasó hétvége - Vékás Magdolna

2013. április 27. Mai Manó Ház

A Magyar Fotográfusok Háza május 25-26-ára tervezett XLIII. Képíró-képolvasó hétvégéjén a kurzus résztvevői betekintést nyerhetnek a régi fotókészítési eljárásokba. A hétvége első napján a látogatók röviden megismerkedhetnek a fotótechnika történetével és a gyakorlatban is kipróbálhatják az argentotípia készítését. Egyben arra is lehetőségük nyílik, hogy a program második napján elsajátítsák a cianotípia és az olajnyomás készítésének tudományát is. 

P1020471.JPGA Mai Manó Ház korábbi Képíró-képolvasó hétvégéjén készült, (2009. március)

ARCHAIKUS TECHNIKÁK ELMÉLETBEN ÉS GYAKORLATBAN
2013. MÁJUS 25-26

A programot vezeti: Vékás Magdolna
Vékás Magdolna az oktatást 1990-ben az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban kezdte, alkotókör vezetőként. Munkahelyén kívül számos fotós iskolában, tanfolyamon (Szellemkép Szabadiskola, ASA Stúdió, Digivision Műhely stb.) tanít fényképezést. Szakmája gyakorlása és oktatása mellett, mint kiállító fotóművész is tevékenykedik. 1978 és ’83 között tagja volt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, 1985-ben nyert felvételt a Magyar Fotóművészek Szövetségébe, 1987-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének is tagja. Képei számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek hazánkban és külföldön. Művészi munkáját 2000-ben a fotóművészek által elnyerhető legnagyobb állami szakmai kitüntetéssel, Balogh Rudolf Díjjal ismerték el. 

Rövid videó az argentotípiáról:

Részvételi díj: 7000.-Ft/fő/hétvége, mely összegért a kurzuson való részvétel mellett, a workshop hétvégéjén lehetőség nyílik a Mai Manó Házban megrendezett kiállításaink megtekintésére, valamint 10% kedvezményt biztosítunk a Mai Manó Ház Könyvesboltjában.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem

Résztvevők száma: maximum 10 fő
Jelentkezési határidő: 2013. május 22.

Jelentkezni személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet) vagy a laszlo.baki@maimano.hu lehet. Amennyiben átutalással fizetnél, jelezd e-mailben! A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.

További információ: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473-2660
A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása