Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Alison Jackson (1970) botrányos lesifotói 18+

2013. május 05. Mai Manó Ház

Az 1970. május 15-én Angliában született fotográfusnő első lesifotói Diana hercegnő halála után születtek meg, melynek köszönhetően pillanatok alatt botrányhőssé és ezzel együtt keresett médiaművésszé vált. 2007 novemberében a Taschen kiadó gondozásában jelent meg Confidential című kötete, melynek impresszumában így ír fotóiról: „A könyvben szereplő ismert személyek nem "igaziak", a fényképeken csak a hasonmásaikat láthatjuk. A híres személyek nem vettek részt a fényképezésben, az engedélyüket sem adták hozzá, sőt nem is kértem jóváhagyást tőlük a fotók közzétételére.” 
Fotói nagy közfelháborodást keltenek mindenütt, hiszen az emberek többsége azonnal elhiszi, amit lát. Elmondása szerint képeivel szinte minden esetben a médiában már korábban megjelent (bulvár)hírekre reflektál. Ezen - a tudatos képszerkesztés mellett - sokat segít a fotókon szereplő személyek sokszor megdöbbentő hasonlósága a valódi hírességekkel. Képeit idén októberben a párizsi Pompidou központban megrendezett Paparazzi című kiállításon is bemutatják majd, de az angliai bulvárlapok is rendszeresen publikálják fotóit. Mai bejegyzésünkben láthatjuk többek között a meztelenül biliárdozó Harry herceget, a kokaint felszippantó Kate Mosst, a hajfestésre készülő Osama bin Ladent vagy éppen II. Erzsébetet ott, ahova a király(nő) is gyalog jár.

Vigyázat, felnőtt tartalom!

001.jpgFotó: Alison Jackson

A botrányfotósról így írt Somogyi Nóra a Digitális Fotómagazin áprilisi számában:
"Tisztelt Olvasók! Jackson képei azért vannak itt, mert megítélésünk szerint fontos az irónia és a reflexió, persze az önirónia és az önreflexió is. Tessék így nézni ezt a sorozatot! Jó ez úgy, ahogy van és véletlenül se higgyék el, hogy mindaz, amit látnak, igaz."
(Digitális Fotómagazin, 2013/április) 

002.jpgFotó: Alison Jackson

003.jpgFotó: Alison Jackson

004.jpgFotó: Alison Jackson

005.jpgFotó: Alison Jackson

006.jpgFotó: Alison Jackson

aj_.jpgFotó: Alison Jackson

(forrás: designyoutrust.com; gosee.de)

Érdemes végignézni az alábbi magyar nyelvű videót is, melyben Alison Jackson mesél fotóinak történetéről, koncepciójának hátteréről és a Diana fotósorozat következményeiről.

 

Ron Galella volt a leggyűlöltebb lesifotós akinek negyven évvel ezelőtt Marlon Brando öt fogát verte ki.
Galella valódi hírességekről készült paparazzo fotóit ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása