Közérdekű magánügy? (ÉLŐ)

2013. június 10. Mai Manó Ház

A Főszerkesztők Fóruma ma délután 15.00 órától Közérdekű magánügy? címmel, a jövőre hatályba lépő polgári törvénykönyv személyiségi jogi részeit a sajtófotós szakma szempontjából tárgyaló kerekasztal-beszélgetést tart a Mai Manó Ház Napfényműtermében, amely ennek a bejegyzésnek a végén élőben követhető. A beszélgetésen részt vesz Dr. Székely László, az új polgári törvénykönyv megalkotásáért felelős miniszteri biztos, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa, Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Dr. Pataki Árpád, a Kúria Polgári Kollégiumának bírája, Bánkuti András, a Magyar Újságírók Országos Szövetség Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Figyelő képszerkesztője, Kisbenedek Attila, az Agence France-Presse francia hírügynökség magyarországi fotóriportere és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fóruma elnöke. Az eseményt Virágvölgyi István, az MTI fotószerkesztőség-vezetője moderálja. 

kmkm.png

A kérdések, amikre biztosan keresik majd a válaszokat a kerekasztal-beszélgetésen:
- vajon meddig praktikus törvényekben szabályozni a személyiségi jogok védelmét és mi az a határ, ahol már a sajtó önszabályozására kell bízni a kérdést?
- miért kell kitakarni a közhatalmat gyakorlók (rendőrök) arcát? korlátozza-e ez a sajtószabadságot, visszaveti-e ez az emberek tájékozódását?
- ki kell-e kockázni egy korábbi miniszter arcát, ha már nem tölti be ezt a pozíciót, de korábbi pozíciójából adódóan egy perben vádlott?


Streaming by Ustream

Az Index.hu beszámolója az eseményről ITT olvasható.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása