XLIV. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban

2013. szeptember 27. Mai Manó Ház

A Képíró-képolvasó hétvége előadója Frankl Aliona
Témája a fotogram
2013. október 19-20. 11.00-15.00

Van fotód a kedvenc tárgyadról? Októberben készíthetsz nálunk. Fényképezőgép nélkül!
A Magyar Fotográfusok Háza októberi XLIV. Képíró-képolvasó hétvégéjén a kurzus résztvevőit Frankl Aliona kalauzolja el a fotogram világába. A fotogram Moholy Nagy László meghatározásában: „Fényérzékeny papíron, kamera nélkül létrehozott fény illetve tárgy lenyomatok műfaja.” 

FA_01.jpgFotó: © FRANKL Aliona: Cím Nélkül No.8 

A foglalkozáson, melynek első részében /1 óra / rövid áttekintést kapunk a fotogram történetéről, megismerkedünk néhány prominens klasszikus és kortárs fotográfus valamint képzőművész fotogram technikával készült alkotásaival, kísérleteivel. Az elméleti részt 3 óra gyakorlati foglalkozás követi, ahol szemléltetés és megbeszélés után kezdődhet az önálló alkotás, melynek keretében a művek létrehozásához szükséges alapvető labor munkálatokat is elsajátíthatjuk, megismerkedünk a sötétkamra varázslatos világával. Örömmel várom a találkozást, a közös alkotást. (Frankl Aliona) 

FA_02.jpgFotó: © FRANKL Aliona: Cím Nélkül No.4 

Részvételi díj: 4000.-Ft/fő/nap, mely összegért a kurzuson való részvétel mellett megtekintheted a Ház aktuális kiállításait is és a workshop napján kedvezményesen vásárolhatsz a Mai Manó Könyvesboltban.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Résztvevők száma: maximum 10 fő
Jelentkezési határidő: 2013. október 16. (szerda)
Jelentkezni személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet) vagy a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címen lehet. Amennyiben átutalással fizetnél, kérem azt e-mailben jelezd. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.
További információ: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473 2660

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap Fotóművészeti Kollégiuma

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása