XLVI. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban

2014. február 04. Mai Manó Ház

KÖZKÍVÁNATRA ÚJRA!
Gyulai Bence Márton fotóbetyár vezetésével

T É M A : Digitális fényképezés
Elméleti-gyakorlati bemutatóval
2014. március 1-2. 11.00-18.00

A Magyar Fotográfusok Háza XLVI. Képíró-képolvasó hétvégéjén a résztvevők betekintést nyerhetnek a digitális fényképezés és az utómunka rejtelmeibe. A kurzus kifejezetten a gyakorlati jelentőséggel bíró, a ténylegesen jobb képek készítéséhez szükséges tudásra koncentrál. Azok számára nyújt továbblépési lehetőséget, akik kreatívan óhajtják használni fényképezőgépüket valamint szeretnék, hogy egzakt technikai tudással legyenek képesek közelíteni a különbözőbb fotográfiai feladatokhoz. 

mano1.png

Az előadóról: Gyulai Bence Márton fényképész több mint 10 éve foglalkozik professzionális fotográfiával valamint fotográfusok képzésével többféle intézményben illetve magántanárként. Tudományos jellegű fotográfiai munkássága mellett nagy hangsúlyt fektet a magas hatásfokú, modern tanításra, ezért megalkotott egy ingyenes fotográfiai digitális tananyagot. Az online anyagban és előadásai során is gyakorlatias oldalról közelíti a fotográfiát és az ehhez szükséges információk átadását.
Az előadó és a tananyag folyamatosan frissülő honlapja:
http://www.fotobetyar.hu/ <<<<<<<<<< 

mano2.png

Az egynapos workshop ugyanazokat a témákat érinti mindkét nap, szombat és vasárnap
• 11.00 – A foglalkozás első fele
• Bemutatkozás, bevezetés valamint rövid illusztráció arról, hogy bizony nem mindig hihetünk a saját szemünknek avagy a hiba a mi „készülékünkben” is lehet.
• Fényképezőgép, objektív választási segédlet, melyik a nekünk megfelelő eszköz, mire érdemes, mire nem érdemes költeni?!
• Előadások a képkészítéshez szükséges alapvető technikai ismeretekről. Hogyan működik a fényképezőgép, hogyan komponálunk. Tisztázásra kerülnek a fehéregyensúly, mélységélesség, vaku használat, világítás alapvető fogalmai. Megbeszéljük mikor használjunk automata, félautomata illetve manuális beállításokat.
(közben ebédszünet 14:00 körül)
• ~15:30 – A foglalkozás második fele
• Átbeszéljük a fő képfájl típusokat mikor melyiket alkalmazzuk, miért jó a RAW vagy a DNG?!
• Mire nyújt lehetőséget a digitális technika, mikor és hogyan készíthetünk panoráma képeket, mire jó a HDR?
• Mit tehetünk és mit ne tegyünk elkészült képeinkkel, mely utómunka szoftverek használatosak a profi fotográfiában, melyek azok a módosítások amelyek nélkül vagy amelyekkel „ciki” átadni, publikálni, feltölteni a képeinket. Átnézzük a lényegesebb utómunka szoftverek, fontosabb pontjait. Photoshop, Lightroom, PT Gui, PhotoMatix
• 18:00 Az előadások vége, igény esetén konzultáció

Megjegyzés: Digitális fényképezőgépet hozz magaddal! A saját laptop használata jól jöhet, de nem feltétel. Az előadás igazodik bármilyen jegyzetelési formához.

Részvételi díj: 3.000.-Ft/fő/nap, amely összegért a Mai Manó Ház aktuális kiállításait is megtekintheted és a workshop napján 10% kedvezménnyel vásárolhatsz könyvesboltunkban.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem, 
Résztvevők száma: maximum 10 fő/nap.
Jelentkezési határidő: 2014. február 27.  AZ ELŐADÁSRA MINDEN HELY ELKELT!
Jelentkezni a laszlo.baki@maimano.hu e-mailcímen vagy február 10-től személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban lehet (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet). Amennyiben átutalással fizetne, kérem e-mailben jelezze.

A kurzus napján nem lehet fizetni, a regisztráció csak a jelentkezési díj befizetése után válik élessé, ezért érdemes minél hamarabb lefoglalni a helyeket. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze. Az eseményre regisztráltak 2014. február 26-ig tudják lemondani a jelentkezésüket, ebben az esetben a teljes részvételi díjat visszautaljuk. Amennyiben a megadott határidő után mondja le a regisztrációt, úgy befizetett összeget kizárólag a könyvesboltunkban levásárolható utalványokkal tudjuk kompenzálni.

További információ: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473-2660
A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

A workshopon készült képekből ITT találsz egy válogatást!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása