A hét fotója #125

2014. június 23. Mai Manó Ház

„1987 tavaszán szülőföldemen, a szicíliai Bagheriában dolgoztam. Két kevésbé ismert divattervező, Domenico Dolce és Stefano Gabbana felkért, hogy az egyik divatkatalógusuk számára készítsek felvételeket. Korábban még nem készítettem divatfotókat, ezért egy kis bűntudattal ugyan, de azért örültem a megbízásnak. A homokkőből faragott szörnyekkel teli Villa Palagonia barokk palotájában dolgoztunk. Marpessa csodálatos modell volt, ruhája pedig nagyon szexi: szorosan testhez simuló, fekete, átlátszó, rózsával a derekán, tompa fényben." Emlékszik vissza Ferdinando Scianna a sorozat elkészítésére, melynek leghíresebb képét és a filmtekercs további képkockáit a Kontaktok kiállításon is megismerhetted. A Magnum ügynökség fotósa később a szicíliai kisváros utcáin is fényképezte a holland modellt, a HÉT FOTÓJÁNAK választott kép is ekkor készült.

A hét fotója minden hétfőn az a kép, mely a Mai Manó Ház Facebook rajongói oldalán bemutatott A NAP FOTÓJA válogatásunkból az előző héten a legjobban tetszett nektek. Júniusban az ELSŐK és a KONTAKTOK kiállításokhoz kapcsolódva a NAP FOTÓJA rovatunkba a MAGNUM fotóügynökség képeiből válogatunk. (A válogatás nem egyezik a kiállítás anyagával.) 

Ferdinando Scianna_1987.jpgFotó: Ferdinando Scianna: Marpessa, Bagheria, Szicília, Olaszország, 1987 tavasza © Ferdinando Scianna/Magnum Photos 

(forrás: magnumphotos.com)

Kép-párok rovatunkban is láthattad már Scianna sorozatának egy másik fotóját, melyet Baricz Kati Budapesten készült képével állítottunk párba, ezt a bejegyzést ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása