Mai Manó fotókat keresünk!

2014. szeptember 06. Mai Manó Ház

Akik, amik már jártak itt egyszer
Felhívás és kérés


Fotó: Mai Manó és Társa: Családi csoportkép, 1895.

Mai Manó fényképész műteremháza idén ünnepli 120. születésnapját. 1894 októberében fejezték be az építőmesterek munkájukat, költözött be ide a közeli Váci körútról (most Bajcsy-Zsilinszky út) Mai Manó császári és királyi fényképész, feleségével és fiával. E születésnap megünneplésére szeptemberben egy családi fotópályázatot is hirdettünk és családi fotófesztivállal is készülünk. Október 9. és november 9. között az egész ház kiállítási helyszínné változik és a bejárattól a tetőig mindenhol meglepetések várják majd az idelátogatókat. 

Kérjük, Önök is járuljanak hozzá a születésnap méltó megünnepléséhez. Amennyiben van a birtokukban, vagy családjukban Mai Manó által készített bármilyen fénykép, esetleg dokumentum, újság, könyv vagy egyéb, ami vele kapcsolatos, kérjük, hozzák be, mutassák meg, járuljanak hozzá a kiállításukhoz, digitális másolásukhoz, vetítésükhöz, majd a születésnap végeztével mindenkinek böcsülettel visszaszolgáltatjuk az átvett tárgyakat, képeket. 

mano1.jpgFotó: Mai Manó Archívum tulajdona 

 mano2.jpgFotó: Mai Manó Archívum tulajdona

A műtárgyakat munkatársaink hivatalos átvételi elismervény ellenében, amennyiben lehetséges, a hozzájuk kapcsolódó történetek lejegyzésével együtt veszik át. Keressék a helyszínen a születésnapi ünnepség valamelyik hoppmesterét, Csizek Gabriellát, Korb Hajnalkát, Pintér Zsanettet vagy Kincses Károlyt, akik átveszik a behozott képeket, kiállítják az átvételi elismervényeket és akik ezúton is köszönik segítségüket. A képeket szeptember 2 és szeptember 25 között kérjük 11 és 17 óra között behozni a Mai Manó Házba, (Budapest, VI. Nagymező utca 20) Telefonon vagy e-mail-en feltett kérdéseikre a 06-1-4732666 és a 06-30-505-0455 számon, vagy a maimano@maimano.hu címen válaszolunk.
Köszönjük! 
A Mai Manó Ház munkatársai

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása